Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цонко Киров: “Политиката не е само демонстрация на поведение!”
Десислава Бакърджиева - 8 Април 2005

     Цонко Киров е народен представител от парламентарната група на НДСВ. Роден е в Пловдив, по образование е авиационен инженер със специалност “ремонт и експлоатация на авиационно радиоелектронно оборудване”. Цонко Киров влиза в Парламента на мястото на Милен Велчев след избирането му за министър.
     Цонко Киров е член на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.



Цонко Киров: “За тези 4 години България получи много по-голямо международно признание!”
     - Какво се промени в България за последните 4 години?

     - С две думи - вече има спокойствие и предвидимост. Съществува и постоянство в развитието. Човек може да предвижда собствените си действия, той е сигурен в настоящето си. Не говоря за някакво голямо икономическо израстване, говоря за предвидимост на събития, на действия.
     За тези 4 години България получи много по-голямо международно признание. Тя вече е на съвсем различно ниво в очите на партньорите на международната общност. Не само приемането ни в НАТО, а и предстоящото приемане в Европейския съюз са причините за това. Става въпрос за едно приемане на държавата като реалност, като фактор, тя стана ясна с посланията си от страна на държавното управление.

     - Какви възможности се откриват за младите хора?

     - Младите хора са тези, които имат реалния шанс в една предвидима среда на базата на собствената си активност да се развиват много бързо. Не говоря само за безработица и за икономически показатели. Възможностите за младите хора чувствително се увеличиха като реализация.

     - Как приемате факта, че личности като Азис, Устата, Юлиана Кънчева искат да се изявяват в политиката?

     - Честно казано, несериозно ги приемам. Политиката не е само демонстрация или демонстративно поведение. Политиката представлява изключително много работа по конкретни теми в различни области и вкарването вътре в нея на лица, които имат по-голяма известност, определено няма да е с положителен ефект. Трябва да се отчетат и повече фактори - активност на действие, запознаване с материи, политическа среда и др.

     - Възможно ли е те да участват в следващото правителство?

     - Не смятам, че обществото е узряло за тях. А в България наистина можем да говорим за гражданско общество. Узряло гражданско общество с позиции, виждания и разбирания. Азис, Бони, Мария и т. н. няма да влязат в Парламента.

     - Какво ще накара хората да гласуват за НДСВ в деня на изборите?

     - Резултатите от всичко това, което направихме. Не толкова обещанията, колкото резултатите. Всички се убедиха, че НДСВ работи на принципа на свършената работа. Без декларации, без демонстрации и с конкретни действия. Самите резултати го доказват и мисля че това ще е основният фактор при гласуването в деня на изборите.


“Всички се убедиха, че НДСВ работи на принципа на свършената работа!”
     - Може ли отделна личност в Парламента да промени нещо или само колективната работа носи успех?

     - Личността в Парламента е много важна и всеки един може да развива и защитава идеи, но най-важна е колективната дейност, защото идеите са не толкова индивидуални. Индивидуалните идеи се защитават в рамките на комисии и парламентарни групи, но като цялостна дейност на Парламента е по-важна общата работа. Всяка личност е важна с идеите и работата си, но като цяло за развитието на политиката е важна общата позиция, която се защитава от политическата сила и интересите на държавата.

     - Кое бе най-трудното изпитание за Вас, откакто сте народен представител?

     - Самата работа непрекъснато ни изправя пред трудности от различно естество. Определено всеки следващ закон в областта, в която работя, представлява предизвикателство и създава трудности. Всяко едно участие в поправките на закона на отбраната е предизвикателство.
     Законът за управление при кризи беше също много важен и наистина труден момент в работата ни, защото втори парламент се бори с този проблем. Има и много положителни емоции в работата ми като народен представител. Изключително ценно и приятно за мен бе това, че присъствах на вдигането на българското знаме в Брюксел на 2 април 2004 г.

     - На какво посвещавате свободното си време?

     - Най-вече на семейството. Опитваме се да прекарваме повече време сред природата. Обичаме планината. Преди години ходехме по различни хубави и популярни местности из цялата страна. Спортът също е сред нещата, които много обичам.

     - Отношението Ви към Интернет?

     - Интернет запълва доста голяма част от ежедневието ми и като работа, и като свободно време. Няма ден, в който да пропусна връзката си с нета. Голяма част от информацията черпя чрез Интернет. Малко време отделям за развлечения в нета, но понякога и те имат много разпускащ ефект. Интернет се превърна във важен елемент от живота на всеки един човек.

     - Кои са качествата, които най-много цените?

     - Директност, откровеност и точност.

     - Какво ще пожелаете на читателите на “БГ Фактор”?

     - Повече вяра в себе си и повече упоритост в реализирането на желанията!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ot4eto
11 Apr, 2005 | 12:12

Ako namaliat na 27 ste glasuvam za NDSV

Кирил
09 Apr, 2005 | 19:01

Ей радвам много се, че този човек съдйства за намаляването на възрастта за казармата иначе сега щях да си гния в някоя казармена дупка

neli
09 Apr, 2005 | 10:41

и аз мисля, 4е политиката не е демонстрация на поведение, но целия български народ много добре вижда как се променя политическия микро- и макроклимат точно около изборите..... "Директност, откровеност и точност" - не е много характерно за политиците....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.