Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Група Vendetta: “Една група не е група без албум!”
24 Март 2005

     В средата на януари 2005 г. едни от символите на българската хардкор сцена Vendetta издадоха първия си самостоятелен албум “Amici Dei Inemici Mundi“. В няколкогодишната си история, наред с многобройните си концерти и хардкор фестивали, Vendetta е включила част от творчеството си в два сплит-албума (дискове с участието на повече от една банда).
     Във връзка с излизането на “Amici Dei Inemici Mundi“, както и за да представи любопитните факти около записите му, специално за Avtora.com, интервю с групата взе Десислава Маринова.

     снимки: Avtora.com


Група Vendetta: “На 29 март в България идват Agnostic Front и ние сме една от съпорт групите!”
     - Vendetta вече има първи самостоятелен албум в дискографията си, поздравления! “Amici Dei Inemici Mundi“ обаче е трето заглавие, което излиза официално на пазара и в което вие имате участие...

     Шута: От самото създаване на Vendetta и първото парче, което сме направили заедно, се мисли за наш самостоятелен албум. Една група не е група без албум!

     Мишо: Като хронология...преди време лейбълът на Дикси “On Point Records” имаше амбицията да издаде твърдите групи от София под мотото “3 Way Split”. Това беше негов стар проект отпреди 2000-та, първоначално замислен с участието на Human Mask и Skinflick, а всъщност стана с Last Hope, Vendetta и Skinflick.

     Шута: Вторият “2 Way Split” с Outrage вече беше нещо като подготовка за албума. Записахме лайв две нови песни в “О!Шипка”, дообработени бяха в Graffitti Studio, но без да се пипат много-много, за да се запази концертното им звучене. Концепцията на всичко това беше да пуснем нещо ново, за да събудим интереса у хората и да напомним, че скоро ще излиза албум. Който всъщност беше най-същественото нещо за нас!

     Мишо: Общо взето тук никой не прави сингли, много е трудно и затова издадохме материал по този начин.

     Марин: Група от типа на нашата, която не изкарва луди кинти и всеки работи нещо отделно, е почти невъзможно да си позволи такова нещо. В случая, ние сме имали някаква възможност - Дикси работи в Щатите и оттам помага... А синглите поне са капка - нещо да излиза...

     - В момента обаче “Amici Dei Inemici Mundi“ е факт. Какво всъщност включва той?

     Шута: Новите заглавия, които записахме, са “Зад завесите”, “Танцът на Сатаната”, “Срамът остава” и “Кръв по паважа”, а от старите - “Докато умра”, “Като един”, “Пази си гърба” и “На моя път”. В един момент се оказа, че имахме материал за още нови песни и дори готови парчета, но ако искахме да ги направим наведнъж нямаше да станат както тези осем. Затова се съсредоточихме точно върху това - всичко да заработи за тези осем парчета.


“Записахме лайв две нови песни в “О!Шипка”.”
     - Сега, след като албумът излезе, се чуха доста положителни отзиви за неговия звук. Как стоят нещата, погледнати от ваша страна?

     Шута: До момента всичките ни записи са правени в “Графити студио”. Въз основа на този опит - на Оги, на Марто, който се е посветил на това, и на момчетата, се е получило това звучене. Ако се чуят всички неща, които сме правили досега, се вижда че вървим напред.

     Мишо: Специално Марто е свирил със 100 000 групи преди, почти цял живот на това е посветил и е участвал много пъти в доста различни проекти. Пътят е извървян многократно.

     Оги: Определено резултатът е плод на работата ни като екип.

     - Има ли намеса на гост-музиканти в записите?

     Шута: Да, в бекинг-вокалите, които са на хоровете, и в съпорт вокалите. Специалните гости за албума са Пешо от Hidden и Ники Панчев, Илия и Пилето, Сашо от Last Hope и Явор от Skinflick (в момента от Breakaway). Rick Ta Life също пее в цялото това нещо. Групата му 25 Ta Life беше на турне и дойдоха тук с Last Hope. Свирихме заедно, хaресаха му нещата които чу и сам изяви желанието да запише вокали.

     Мишо: Тук има и малка предистория: Делян е бил на техни концерти в САЩ по-рано. Имал е информация, че евентуално ще идват до Източна Европа със Сашо от Last Hope и е казал на Рик, че ще се видят. Срещнаха се в “О!Шипка”, той разбра, че записваме, прояви страшен интерес и дойде.

     - Какво предстои за в бъдеще?

     Шута: Предстои промоция в Пловдив през март. На 29 март в България идват Agnostic Front и ние сме една от съпорт групите. Немският лейбъл Superhero Records ни подготвя турне от средата до края на май. Ще свирим с една немска група - J1, в стил като нашия - мощен брутален хадкор. И те изкараха нов албум в края на януари и са доста популярни там.

     Пълният текст на интервюто с група Vendetta може да прочетете в музикално-информационния сайт Avtora.com


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.