Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Силва и Стефан: “СПОКО сто хиляди милиона процента помага на тинейджърите!”
Десислава Бакърджиева - 1 Юли 2003


Стефан и Силва - прекрасен тандем в СПОКО!
     Силва Димитрова и Стефан Студенков са водещи на популярното тинейджърско шоу СПОКО. Силва е на 19 години, студентка е първи курс в Софийския университет, специалност “философия”. Стефан е на 22 години и учи “културология” в Нов български университет

     - Как попаднахте в СПОКО?

     Стефан: Както всеки друг, явих се на кастинг. През цялото време си мислех, че няма да се справя, но явно все пак съм успял.
     Силва: Аз също участвах в кастинг. Преди да отида на него си мислех, че търсят трети водещ за СПОКО. Минах през два кръга. На първия кръг се явиха 140 момичета. Условието бе участничките в кастинга да са на възраст от 18 до 24 години. Тогава аз бях на 17, но излъгах, че съм на 18 години. През цялото време бях много притеснена. До втори кръг достигнахме 10 момичета.

     - Как избирате темите в предаването?

     Стефан: Целият екип участва в избора на темите. Всеки дава някое предложение, след което обсъждаме всички. Темите трябва да са близки до тинейджърите, да ги вълнуват - брейк, стрийт култура и т. н.
     Силва: Наблюдаваме какво и защо се случва в живота на младите хора. Оттам идват и предложенията ни.

     - Има ли брой на СПОКО, който да харесвате най-много?

     Стефан: Всички са ми любими! Разбира се, някои ми харесват повече, когато темата особено ми допада. Скоро имахме предаване, посветено на ъндърграунда, което страшно ми хареса. Когато гостите в студиото започнат разгорещено да спорят, също много се кефя.
     Силва: Участвала съм в над 80 предавания, от тях може би имам 10 най-любими. Ужасно вълнуващи за мен бяха първите броеве на СПОКО.


Сто хиляди милиона процента помагаме на тинейджърите!
     - Мислите ли, че СПОКО помага на тинейджърите?

     Силва: Сто хиляди милиона процента помагаме на тинейджърите!
     Стефан: Помагаме и на родителите. Много често след предавания те ни се обаждат и ни задават въпроси. Смятам, че СПОКО образова родителите за такива сериозни проблеми, като например дрогата. Те имат право да знаят с какво се тровят децата им, и как го правят!

     - Кое е най-важното, което сте научили от родителите си?

     Стефан: Баща ми ме е научил на отговорност и уважение. От майка си съм се научил да бъда честен. Много съм благодарен на родителите си за това.
     Силва: Мен са ме научили най-вече на скромност и също така на честност. Но честността не в общия смисъл на думата, а такава спрямо теб самия.


Силва и Стефан обичат и работата, и забавлението!
     - Как си се представяте като родители?

     Стефан: Не се виждам много-много като родител. Имам чувството, че няма да се справя особено добре.
     Силва: Аз също не си се представям като майка. Но искам да имам 4-5 дечица и преди всичко подкрепа от човека, който ще бъде до мен. Надявам се децата ми да бъдат добри и да намират истинските неща в себе си.

     - Как минава една работна седмица в BTV?

     Силва: Работим от понеделник до събота. До последния ден преди заснемане на предаването продължаваме да обсъждаме темата. Екипът ни се състои от 7 души, които яко работят. Срещаме се с гостите. Правим репетиции.

     - Как си почивате?

     Стефан: До скоро почивка за мен бяха единствено компютърните игри. От известно време карам колело. Е, пак си поигравам от време на време!
     Силва: Аз ходя на фитнес, играя тенис. Чакам с нетърпение морето.

     - Какво е отношението ви към интернет медиите?

     Силва: В тях е бъдещето. В България обаче нещата са доста сложни. Не всяко домакинство разполага с компютър. А и повечето хора, които работят с такива не използват пълноценно богатството, което предлага интернет.
     Стефан: Аз също смятам, че в интернет медиите е бъдещето. Лично аз обаче не сърфирам в интернет. Аз съм геймър. Защо да ровиш, вместо да джъткаш на игрички!
     Силва: Българите в чужбина могат да четат интернет медии и от тях да научават новините от България. Моят брат в момента се намира в Америка и много ми липсва. Чрез вашия вестник той ще има възможност да прочете това интервю, което ще ми достави голямо удоволствие.


СПОКО е едно от предаванията с най-висок рейтинг по BTV.
     - Имате ли любими мисли?

     Силва: Звездите на твоята собствена съдба са в сърцето ти!
     Стефан: Моите са твърде първични и по-добре да не ги казвам.

     - Какво бихте казали на тинейджърите извън СПОКО?

     Стефан: Живейте си живота, както искате!
     Силва: И оставете другите да живеят спокойно!
     Стефан и Силва: И не използвайте наркотици, за да живеете много по-добре! Не се оставяйте да ви подлъжат тези, които ги използват и ви казват, че чрез дрогата знаят и чувстват повече неща от вас самите!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.