Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
SAKIS TOLIS от Rotting Christ: “Публиката в България е наистина страхотна и ние я обичаме!”
7 Март 2005

     Вече две десетилетия Rotting Christ са сред лидерите в метъла не само в родината си Гърция, но и на целия Балкански полуостров. С всеки свой албум те преминават нови и нови музикални граници.
     Rotting Christ са свирили два пъти в България, като по време на визитите си показаха невероятна музикална класа и сценично поведение. Възхитени от българската публика, те идват у нас отново...


SAKIS TOLIS: “Свирим навсякъде, където има хора, които слушат нашата музика!”
     Интервю на Капка Васева със Sakis Tolis, специално за Avtora.com

     - Вие сте водещата гръцка метъл група в момента. Какво ви крепи на върха толкова много години?

     - Няма съревнование от наша страна, само постоянство... Просто ние сме групата, която жертва повече скъпи неща от всекидневния си живот от останалите. Това е всичко, струва ми се!

     - В последния си албум "Sanctus Diavolos" сте включили песен на гръцки език, която звучи чудесно. Планирате ли да правите повече такива песни за в бъдеще?

     - Да, защо не. Пели сме на много езици, защо не и на гръцки или старогръцки. Метълът няма граници.

     - Какви са настоящите ви планове?

     - Тъкмо завърших записите на моя проект “Thou Art Lord” и уреждаме концерти по целия свят. Ние не искаме да имаме албум скоро. Предпочитаме да се раздадем на сцената и да свирим на колкото се може повече концерти по целия свят, а когато почувстваме, че имаме вдъхновение за нещо ново, ще започнем да правим нови песни.

     - Как определяте стила си?

     - Южноевропейски блек метъл… А ако не харесвате това "метъл", можете да го наричате, както поискате.

     - Свирили сте два пъти в България, през 1998 г. и 1999 г. Какви са вашите впечатления от нашата страна и от българските метъл групи, с които свирихте?

     - Ще прозвучи много тривиално ако кажа, че вие сте най-добрата публика, най-готината страна и т.н. Нe казваме, че сте най-добрите. Вие определено сте страхотни, публиката ви е наистина луда и ние я обичаме, но определено у вас са най-симпатичните момичета! А българските метъл групи звучаха страхотно... Просто не са от Англия или САЩ, или пък Скандинавия и не са толкова известни.


“Ще разпилеем червата ви по сцената - гответе се за истинско адско блек-метъл шоу!”
     - Какви са очакванията ви за предстоящия концерт в България?

     - Едно наистина диво ъндърграунд шоу - завръщане към корените. Казаха ми, че залата е малка - това е добра възможност да изпитаме истинкото ъндърграунд усещане!

     - Свирите ли често в малки клубове и имат ли те предимство пред големите концерти?

     - Свирим навсякъде, където има хора, които слушат нашата музика. От големи фестивали до малки клубове и, ако трябва да съм искрен, предпочитаме да забиваме в малки клубове, защото атмосферата и усещанията са истински, а ние обичаме да споделяме чувствата си с наши братя.

     - Можете ли да ни кажете сет-листа си за България и да очакваме ли изненади от вас?

     - Ще свирим песни от всичките си албуми. Това мога да кажа на този етап, но ще разпилеем червата ви по сцената - гответе се за истинско адско блек-метъл шоу.

     - Как избрахте Ravencult за съпорт за това турне?

     - Винаги вземаме млади и обещаващи банди на нашите турнета, защото те определено се нуждаят от подкрепа, а ние сме в състояние да окажем такава и затова го правим. Верността е най-важното нещо, което крепи сцената жива токова много години.

     - Благодаря ви за това интервю, очакваме да ви видим в София.

     - Поздрави на всички там, ще се видим скоро на ваша територия. А дотогава ... Яко метъл, братя и сестри!

     Интервюто е предоставено от музикално-информационния портал Avtora.com


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.