Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Phil Demmel от MACHINE HEAD: “Нетърпеливи сме да направим страхотно шоу за българските ни фенове!”
6 Декември 2004

      “Through The Ashes of Empires” – последният до момента албум на Machine Head, излиза след доста труден период за групата. През 2002 г. китаристът от Ahrue Luster ги напуска. Останали трима, Robert Flynn (вокал и китара), Dave McClain (барабани) и Adam Duce (бас), започват да работят по нови парчета, включени по-късно в “Through The Ashes of Empires”. На мястото на липсващия китарист се присъединява Phil Demmel, дългогодишен приятел на Flynn, свирил заедно с него в няколко проекта.

      На 11 декември 2004 г. Machine Head ще свирят в столичната зала “Фестивална”, подгрявани от God Forbid и Caliban. Музикантите ще представят “Through The Ashes of Empires” в близо тричасов лайф, организиран от агенция “Прима”.


      За Аvtora.com интервюто взе Деси Маринова.

Phil Demmel: “Променихме мнението и отношението си към музикалната индустрия!”
     

      - За последния ви албум “Through The Ashes of Empires” Metal Hаmmer писа: “Най-добрият албум на Machine Head от времето на “Burn My Eyes”. И според вас ли е така, след като сте сложили цитата в официалния сайт на групата?

      – Да, това е така и според други източници, заради това сложихме цитата и в сайта. В албума ни могат да се чуят най-добрите идеи от по-старите работи на групата. Има бруталността на “Burn My Eyes”, донякъде музикалната заплетеност на “The More Things Change”, идея от мелодични вокали на Robb от “Burning Red”...

      - Фил, ти си най-новият член в Machine Head, твоето идване промени ли по някакъв начин групата?

      – В момента е напълно нова група – пишем различно, звучим по различен начин, имаме много по-различно виждане... Променихме мнението и отношението си към музикалната индустрия, преосмислихме нещата, след като имахме проблеми с издателите. Machine Head сякаш се прероди, имаше ново начало и сме много развълнувани от този факт.

      - Ти се присъедини, след като албумът е бил започнат да се прави. Колко от песните са твои и кой писа китарите преди теб?

      – Взеха ме, за да свиря за едно турне. На първото прослушване искаха да опитаме да направим 2 парчета, а аз изсвирих 12... Повечето песни от албума бяха готови, когато аз се присъединих към групата, но след като останахме заедно се промени звученето в определени песни, други се доразвиха. Аз направих половината от “In the Presence of Мy Enemies”, хармоните са мои в “Days Turn Blue To Gray”…

      - Правили сте самостоятелни концерти в САЩ и Европа, свирили сте и на големи летни фестивали и на двата континента - New England Hardcore & Metal Fest, Rock Am Ring (Германия), Download Festival в Англия. Къде са по-успешни участията ви?

      – Нещата ни вървят изключително добре навсякъде, освен в Америка. И там е прилично, но определено в Европа имаме по-успешни концерти. Най-великият момент от музикалната ми кариера беше като свирих на Download, заедно с Metallica, Korn, Slayer...


“Machine Head са много развълнувани да дойдат и да свирят за българските фенове!”
      - Каква е причината да ви приемат по-добре в Европа?

      – Европейските фенове като цяло, а и тези в UK, са по-свободно мислещи, по-отворени. Мнението ми за американската публика е, че има склонноста да се подчинява на масовото търсене. За тях най-актуално е това, което им се показва по телевизията - MTV казва “т’ва е cool в момента” и трябва да мислиш, че т'ва е cool. И ако аз харесвам тази група, не мога да харесвам еди коя си и хората, които я харесват ми стават врагове... там сякаш са деца още. Европейците имат по-широк поглед, възприемчиви са и се интересуват какво става с музиката.

      - Ако се прави диск “A Tribute to Machine Head”, кои групи искаш да свирят в него?

      – Не съм чувал до момента някой да е правил такъв албум, но веднага ми хрумват Chimaira – те са една от любимите ми метъл групи в момента. Иска ми се да чуя какво биха направили и групa като Lamb of God. Но ако изключим контекста на въпроса ти, аз слушам по-разнообразна музика – Maroon 5, също 3 Doors Down.

      - Чували ли сте нещо за България от други групи, които са били тук или от приятели?

      – Не, нищо не сме чували за България до момента. Нямаме си идея за района там около вас – Сърбия, Македония... Не е като страните, където сме били друг път, не познаваме публиката ви, не знаем какво да очакваме.

      - Какво ще пожелаете на българските си фенове?

      – Кажете им, че Machine Head са много развълнувани да дойдат и да свирят за тях. Това е място, където не сме били преди, заинтригувани сме и нетърпеливи да направим страхотно шоу за българските ни фенове.

      Билети за концерта на Machine Head, Caliban и God Forbid в България може да закупите на адрес: biletionline.com

      Пълният текст на интервюто може да прочетете в музикално-информационния портал Avtora.com!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.