Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мери от “Мери Бойс Бенд”: “Творецът трябва да твори във всякакви времена!”
Десислава Бакърджиева - 25 Ноември 2004

     Група “Мери Бойс Бенд” е създадена през пролетта на 1993 г. като съпровождаща концертите на Ваня Костова. От 1994-та музикантите започват да се представят самостоятелно и дебютират в първия музикален софийски клуб “Кънтри клуб”. През август 1994 г. печелят конкурса “Хит минус едно” и “Mary Boys Band” реализира първия си студиен запис “Къде избяга вятърът”. През 1996 г. печелят наградата “Група на годината” на “Арт рок център”.


Мери: “Хората, които харесват стила на “Мери Бойс Бенд”, няма да останат разочаровани!”
     - Разкажи нещо повече за новия албум на група “Мери Бойс Бенд”?

     - Албумът “Само за теб” включва 10 песни, плюс два бонус трака на английските версии на песните “Само за теб” и “Идва нощта”. Зад този албум стои ужасно дълъг период на репетиции и записи. Бяхме в студио повече от 1 година, много работихме по звука и аранжиментите. Получи се албум, който отразява най-ясно състоянието и потенциала на “Мери Бойс Бенд”. Няма нито една случайна песен, всичко е замислено като част от този албум.
     Песните са подчинени на една тема, темата за любовта. Те отново са близки като емоция, въпреки че понякога като аранжимент и стил навлизат в друга област. Хората, които харесват стила на “Мери Бойс Бенд”, няма да останат разочаровани, а ще разберат повече неща за нас и се надяват да открият, че сме се развили.

     - Клипът към новия сингъл “Идва нощта” е заснет на кинолента?

     - Да, така е, за първи път имахме възможност да снимаме клип на 35 мм кинолента. Получи се страхотна визия, много красиво наистина, много кинадажийски изглеждащо. Това е нещо, за което сме мечтали много години и предполагам всеки музикант в България би искал да направи песен, която да заснеме на кинолента. Пожелавам на всеки да работи с такъв екип като тандема Евгений Михайлов, който е режисьор на клипа, и Емил Христов, който е отговорен оператор. Това са хора, които настина знаят какво правят и през цялото време на снимките ни зареждаха с положителна емоция и много енергия.

     - Как мина концертът-промоция на албума в Банско със специалните гости The Kelly Family?

     - Концертът премина под страхотен дъжд, който много ме притесни в началото. Специално за шоуто бе построена най-голямата сцена в България, имаше страхотен звук, осветление и пироефекти. Въпреки дъжда публиката стоя през целия концерт, който продължи повече от 4 часа. Концертът бе открит от пианиста Нико Брина, след това свириха квартет “Стрингс”. Ние свирихме около час и представихме всички песни от новия албум. След това The Kelly Family изнесоха 90-минутно шоу и изпълниха най-големите си хитове. Ние заснехме концерта и имаме намерение да го издадем на DVD.

     - Как се свързахте с The Kelly Family и как се чувствахте на една сцена с тях?

     - С групата имахме разговори 3-4 месеца преди концерта, по повод една песен, която подготвяме за благотворителна организация. Имаше идея първоначално да участват в записа и The Kelly Family, но впоследствие нашият продуцент реши, че е по-добре песента да остане само в наше изпълнение. За нея през декември заминаваме за Белгия, за да запишем вокали с госпъл хор, съставен изцяло от черни жени, които пеят в църква. The Kelly Family откликнаха и приеха поканата да дойдат на концерта, което бе наистина страхотно. На една сцена с тях човек се чувства спокойно, няма напрежение. Чувстваш се доволен и обичан. Те самите са много освободени и много приятелски настроени. Наистина хора, които са на световно ниво и фактът, че дойдоха за промоция на бълграска група, говори достатъчно сам по себе си.

     - Лятото също свирихте със световноизвестни групи?

     - Да, август месец свирихме на три концерта с Бони М., Иръпшън, Гибсън Брадър, Ню Мърси. Аз бях възхитена от Боби Фарел и Прешъс Уилсън, хора с много красива душевност, даряващи любов на всичките си колеги. Всеки път, когато си на сцена с хора от този ранг, наистина се чувстваш значим и в същото време усещаш тяхната подкрепа.


“Албумът “Само за теб” включва 10 песни, плюс два бонус трака на английските версии на песните “Само за теб” и “Идва нощта”!”
     - Разкажи повече за новия продуцент на групата.

     - Нашият продуцент и издател е “Дийл Трейд енд Медиа Корпорейшън”. Това е една фирма, която досега не се е занимавала с музика. От юли наши песни звучат по седем радиостанции, като една от тях е Белгийското национално радио. Въртят се английските версии на “Непознати улици” и “Само за теб”.

     - Какво предстои за “Мери Бойс Бенд”?

     - До две седмици ще излезе албум на групата ни в Белгия, който ще представлява компилация. Произведения на белгийски композитор, които ние изпълняваме, ще влязат в този албум, освен нашите авторски песни. Смятаме да преведем целия албум “Само за теб” на английски и пролетта да направим тираж на английската версия в Белгия. Предстоят ни и самостоятелни концерти там. Друга интересна дата за нас е 28 януари, когато група “Мери Бойс Бенд” ще стане на 10 години. Надявам се да направим концерт или нещо наистина грандиозно.

     - Какво ще пожелаеш на всички почитатели на хубавата музика?

     - Надявам се хората наистина да се заслушват в музиката и се надявам повече качествена музика да се прави в България, за да може хората да получават това, което заслужават. Мисля че музиката в момента е в застой и “Мери Бойс Бенд” отказват да се примирят с това и наистина работят много здраво. Надявам се това да бъде оценено. Пожелавам и на останалите колеги да продължават да правят музика, няма смисъл да се предаваме, въпреки че трудно стават нещата в България. Творецът трябва да твори във всякакви времена!

     - Всички текстове в “Само за теб” са твои и всички са свързани с любовта. Значи ли това, че си обградена от любов и затова пишеш за нея?

     - Да, получавам ужасно много любов и от близките ми хора, и от хората, които ни слушат. Мисля, че всичко това ми дава възможността да пиша точно такива текстове. Човек, каквато и да прави, всъщност пише за любов. Няма нещо, което да е по-силно от любовта, а и най-красивото чувство, което си заслужава да бъде възпявано и да присъства в изкуството, е именно тя. Човек е подвластен на любовта!

     - Какво ви е помагало през тези години?

     - Мисля, че най-важното нещо за една група, за да съществува тя, е да бъде създадена и поддържана от хора, които се разбират помежду си. Наистина това е най-ценното, което имаме. Това че сме приятели.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.