Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цветелина: “Попфолкът е модерната музика на България и все повече хора го признават!”
Десислава Бакърджиева - 23 Ноември 2004

     За първи път Цветелина направи песен и видеоклип, които са насочени изцяло към тийнейджърската аудитория. Песента се казва “Интернет любов” и е включена в последния й албум “Любовта е като сянка”. Фолкзвездата е автор и на сценария към нестандартния видеоклип на дискотечната композиция.
     В ефектното видео цветето на фолка рядко си позволява да експериментира толкова дръзко с визията си. Свикналите да я гледат като шикозна дама или секси мацка фенове ще преживеят истински шок като видят Цветелина като скейтърка. За имиджа й е помогнала нейната приятелка Криси, която се движи точно в тези среди, както и личната й дизайнерка Маруся Томева.



Цветелина: “Аз не съм се влюбвала по Интернет, но на доста мои приятели им се е случвало!”
     - Разкажи повече за своя най-нов сингъл “Интернет любов”.

     - Текстът на песента и сценария за видеоклипа са лично мое дело. Музиката и аранжимента са на Пламен Велинов, а видео реализацията е на инж. Иван Енев от телевизия “Верея”. Песента е включена в последния ми албум “Любовта е като сянка” и още от мига, в който излезе, тя се приема с голям интерес и феновете с нетърпение очакваха да я заснема.

     - Кой бе най-интересният момент при създаването на тази песен?

     - Много са интересните моменти. Аз не съм се влюбвала по Интернет, но на доста мои приятели им се е случвало. И досега ми е много странно, но тази идея ми допадна, затова реших и да направя такава песен. Най-любопитните моменти са свързани със снимките на клипа, които продължиха 4 дни, а самата подготовка за него – повече от месец. Преобразих се като скейтърка и така отново се върнах в ученическите си години, когато с верига на гърба отидох на изпита си по народно пеене!

     - Обичаш ли да сърфираш в Интернет?


“Винаги щом изляза на сцената, с всяка следваща песен се покачва и адреналина ми!”
     - Когато излезе албума ми, направих чат-среща с феновете си в dir.bg и ми беше много интересно. Сега, докато снимахме клипа, повечко си початих. Влязох в пловдивския канал на IRC с ник sk8_baby и чак не ми се ставаше от компютъра. След това гостувах в Първата българска интернет телевизия и там мой фен ми предложи виртуална партия билярд, за която в момента се подготвям.

     - Какво покачва адреналина ти?

     - Винаги щом изляза на сцената, с всяка следваща песен се покачва и адреналина ми. Освен това добра компания, женските партита особено, както и много други неща.

     - А мъж?

     - Разбира се :)

     - Кои са трите най-важни неща в живота ти?

     - Семействотото, професията и приятелите!

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Една от най-любимите ми мисли, която си припомних преди малко, гласи: “Нещата, в които вярваш, се сбъдват. Вярата ги вика на живот!”


“В попфолка се отся чалгата и останахме тези, които залагаме на авторските песни, на стойностните текстове, на стилните клипове!”
     - Има ли разлика между “чалга” и “попфолк”?

     - Има и аз се радвам, че вече все повече хора правят тази разлика, защото до преди време всички ни приемаха под общ знаменател. Сега вече е съвсем различно. В попфолка се отся чалгата и останахме тези, които залагаме на авторските песни, на стойностните текстове, на стилните клипове. Смело мога да кажа, че попфолкът е модерната музика на България и все повече хора го признават.

     - Как успяваш да се наложиш сред голямата конкуренция от изпълнителки?

     - Имам щастието да съм една от основателките на жанра и през годините съм се доказала с не един и два хита, а и продължавам напред. Основен двигател са феновете.

     - Каква е тайната на успеха ти?

     - Божа работа. И много труд.

     - Имаш ли любима песен сред своите изпълнения?

     - Много песни са ми любими, но в момента фаворит ми е “Интернет любов”.


“През годините съм се доказала с не един и два хита, а и продължавам напред!”
     - Да пееш на голям концерт или в заведение – кое е по-комфортно за теб? Кое ти носи по-големи емоции?

     - Всяка изява има своите преимущества. В заведението имаш по-пряк контакт с публиката, там усещаш хората и във всеки един момент можеш да смениш песента. Докато концертът е по-престижен, но се готви повече време, и повечето емоции са преди концерта. За мен най-важно е да съм с феновете си, независимо къде и кога.

     - Кое оценяваш като свой най-голям професионален успех?

     - Като изключим всички награди, които съм получила, за най-голям успех смятам това, че съм продуцент и издател на последните си два албума, което е достатъчно трудно и скъпо.

     - А в лично отношение?

     - Раждането на сина ми.

     - Открила ли си любовта на живота си?

     - Интересен въпрос. Може би. Човек никога не може да е сигурен.

     - Как поддържаш перфектната си фигура?

     - С воля.

     - Какво ще пожелаеш на почитателите си?

     - Да вярват в мечтите си, защото те ще се сбъднат!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.