Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дейвид: ”Скунксът е символ на намирисващата история!”
Десислава Бакърджиева - 18 Ноември 2004

     Той наистина се казва Дейвид и е репортер в популярното предаване “Господари на ефира” по Нова телевизия. Майка му го кръстила така без особена причина, като един вид бунт във времената, когато някои имена бяха разрешени, а други – не. Тя била актриса от Пловдивския театър, актьор е и вуйчото на Дейвид.
     Дейвид е завършил с отличен успех гимназия с разширено изучаване на английски. Като малък всеки ден мечтае за различна професия, затова накрая избира актьорската, която съчетава всички. Баба му го подкрепяла при първите му опити пред камера още като дете.
     Завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. Влиза от третия опит, заедно с Малин Кръстев, с когото са стари приятели. Интересен е фактът, че Дейвид е свирил в първата група, в която е бил Наско от Б.Т.Р., като Дейвид го е поканил за вокал.



Дейвид: “В “Господари на ефира” се занимаваме с онези случаи в нашето ежедневие, които леко понамирисват!”
     - Промени ли се по някакъв начин, откакто работиш в предаването “Господари на ефира”?

     - Да, всъщност надали има нещо по-нормално от това човек да се променя, попадайки в различни обстоятелства от тези, в които се е намирал преди това. Да, аз се промених и вярвам, че промяната ми е в насока на изграждането на една много по-сериозна гражданска позиция, без да се хваля или да вдигам лозунги в това отношение. И това го казвам много искрено!

     - Смелост ли трябва най-вече, за да правиш подобен вид репортажи?

     - Повярвай ми, изискват се куп неща. Не знам смелостта на кое място да я сложа, но може би на първо място се изисква истинска гражданска позиция. Трябва да имаш и въображение и да си малко “перде”, въпреки че ако си много убеден в това, което правиш, не е нужно да си. Тогава просто ще се бориш с всички средства, за да постигнеш това, което искаш.

     - Колко от показаните от теб проблеми са решени?

     - Голяма част от тях са решени. За съжаление, не всички репортажи стигат до положителна развръзка. И сега, поглеждайки назад, като си спомня, когато замисляхме това предаване с продуецентите, една от целите ни бе да се превърнем в коректив, не Корективът, а някакъв коректив. Явно това се е получило, което е добре, но не защото ние сме велики и някой ни слуша точно нас какво казваме. Добре е заради това, че една медия, превръща в обществено достояние един или друг проблем и той намира своето разрешение.


“Много е трудно наистина да подбереш човека, на когото ще връчваш скункса!”
     - Защо се захвана с жълтата преса, подразни ли те лично теб тя по някакъв начин?

     - Когато се заехме с жълтата преса, тя още дори не бе започнала да пише за мен толкова. В западните държави няма жълта преса, която да си позволява да пише лъжи за някой известен човек. Ако го направи, тя ще бъде осъдена за много пари. За съжаление, в България го правят. Лошото е, че има хора, които вярват на това и цатова ние решихме, че би следвало да вземем отношение по този въпрос.

     - А защо хората продължават да вярват и да търсят помощ от гледачката Сана, която ти изобличи в два репортажа?

     - Това вече е труден въпрос. Може би трябва да попиташ тях защо вярват. Знаеш ли, хубавото е, че със сигурност има и такива, които благодарение на тези репортажи, са престанали да й вярват и не ходят при хора като Сана. Нея я взех като един съвсем случаен пример. Това, което правим, не е с цел антиреклама на нейната търговска дейност, а с цел разобличаване на подобни шмекерии.

     - Как се роди идеята за скункса?

     - Предаването “Господари на ефира” се занимава с онези случаи в нашето ежедневие, които леко понамирисват. Скунксът е едно миризливо животинче и оттам дойде асоциацията и идеята. Скунксът е нещо като знак на предаването, символ на намирисващата история!


“Трябва да имаш и въображение и да си малко “перде”!”
     - Как избираш хората, на които го връчваш? Те дали си дават сметка защо наистина го правиш?

     - Много е трудно наистина да подбереш човека, на когото ще връчваш скункса. Когато някой известен човек направи гаф в обществото, който е значим и последствията от този гаф са негативни за някакви хора или за нещо, касаещо цялото общество, тогава този човек със сигурност заслужава “Златен скункс”. Колкото до това дали разбират значението, ние винаги им обясняваме причината, поради която даваме скункса, така че би трябвало да разбират.

     - Получавал ли си заплахи?

     - Да, получавал съм, при това много сериозни заплахи, както и не толкова сериозни.

     - Плашат ли те?

     - Плаши ме това, че вече не ме плашат, защото когато човек се плаши, той има някакъв инстинкт за самосъхранение, а аз вече съм позагубил моя. Знаеш ли, човек свиква във всякакви условия да вирее. Когато те заплашват постоянно, виждаш, че това не е толкова фатално. Тогава свикваш с него и го приемаш като част от ежедневието си.

     - Какво става с театъра?

     - Бях щатен актьор в Младежкия театър, но през март тази година го напуснах. Това е театър, в който играя от дете и много го обичам, но някак си не можах да съчетая работата си в телевизията и театъра. Това не значи, че съм се отказал от театъра, моята първа и голяма любов. Никога няма да го загърбя!


“Човек свиква във всякакви условия да вирее!”
     - Какви роли си изиграл?

     - Завърших ВИТИЗ като, така да се каже, професионален актьор и играх на сцена в продължение на 8 години – четири от тях в Сатиричния театър и четири в Младежкия. В Сатиричния театър играх предимно комедийни роли, а в Младежкия изиграх много роли в детски представления. Все хубави роли съм играл и не съжалявам за нито една от тях! :)

     - На какво смяташ, че се дължи този бум на агресия сред децата?

     - Това е една наистина актуална тема и честно казано бих искал да взема отношение, но аз лично не мога да си представя и да си обясня какво би накарало едно дете да посегне на живота на друго дете. Това ме изумява не по-малко от всички останали хора, запознати с тази тема. Направо нямам отговор.

     - Какво мислиш за “Биг Брадър”?

     - Това е едно предаване, което абсолютно има място на телевизионния пазар. Иначе всяко предаване си има своите адресанти, но аз не съм един от тези на “Биг Брадър”.

     - Какво правиш в свободното си време? Като малък си свирил в група, свириш ли и сега?

     - Аз имам няколко хобита. Стрелям в един стрелкови клуб. Готвенето е едно мое любимо хоби, също така ходя за риба. Продължавам да свиря, но за свиренето ми остава съвсем малко време, за голямо мое съжаление.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Галка
14 Dec, 2004 | 19:29

Държа се грубо и безобразно с учителката по музика от 144 СОУ пред нейните ученици. Определено това не бе възпитателно. Унижи учителката и направи учениците, които закъсняват за час герои!
От тогава не го гледам Дейвид!

кк
14 Dec, 2004 | 12:16

Добри са !

Fen
22 Nov, 2004 | 17:22

David e strahoten. Pozdraviavam go za 4udesnata mu rabota nego i celia ekip na Gospodari na efira


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.