Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Александра Иванова: “Всяка крачка в “Огледала” е съобразена със зрителския интерес!”
Десислава Бакърджиева - 28 Октомври 2004

     Александра Иванова е автор и продуцент на предаването “Огледала” по телевизия Би Ти Ви. Самата тя споделя, че е истински образец на работохолик. С огромното си желание да знае всичко, Александра се опитва да бъде навсякъде и да движи еволюцията, което понякога е много полезно… Неспокойна творческа душа е и безценен генератор на идеи.


Александра Иванова: “В продължение на две години разработвахме “Огледала” в сегашната му форма!”
     - Разкажи повече за себе си.

     - Със съпруга ми сме циркови и вариететни артисти. И двамата сме руски възпитаници, той е завършил Московското цирково училище, а моята майка е рускиня и аз от 10-годишна работих като циркова артистка. От доста време вече не се занимаваме с тази дейност, но всъщност цялата школовка как да се прави шоубизнес придобихме в чужбина. Първо започнахме в Руската школа, която е една от най-добрите в света, след това дълги години сме работили в Швейцария и Япония. Там се занимаваме с постановки и режисури на вариететни програми. Върнахме се в България, защото травмирах много лошо гръбнака си.
     Можехме да останем и да работим във Франция, но избрахме да се върнем в България. Когато се прибрахме през 1996 г., видяхме, че най-близкото до онова, което винаги сме правили, е телевизията. Заех се с дамско телевизионно предаване съвсем случайно, на пазара имаше вакуум и имаше нужда да се появи такова предаване. Първото ми предаване се казваше “Двете аз” и то стартира по Канал 3.
     Имахме много добър успех, но се появи по-добро предложене от телевизия MSAT. Продължихме да правим “Двете аз” до момента, в който се създаде телевизия Би Ти Ви, където кандидатствахме. “Двете аз” беше на принципа на старите предавания на “Огледала”. Ние достигнахме до извода, че трябва да променим нещо, за да се харесваме и на майки, и на баби. Въведохме Радост, която е с много женствено излъчване, и Нели, която е любимка на тийнейджърите. В продължение на две години разработвахме “Огледала” в сегашната му форма. Всяка наша крачка сме съобразявали със зрителския интерес. Сега пак променяме, въвеждаме нови лица. Всичко това е базирано отново на внимателно направени изледвания.

     - Успява ли “Огледала” да помага със съветите си на женската аудитория, за да е по-елегантна. Това ли е идеята на предаването?

     - Точно това е и новото в предаването. Българският информационен пазар вече показва доста сериозно онова, което върви на запад. На нас ни се налага първи да представим тенденциите и първи да дадем на жените идеи какво е модерно, какво е неподходящо и да ги предпазим от това да се превърнат в жертви на модата. А това много често се случва, когато човек не е информиран и започва сляпо да следва правилата на последния хит на модата.
     Целта ни в новата структура на “Огледала” е не само да информираме, но и да дадем много практични съвети. Когато човек е щастлив, той всъщност е красив. За тази цел освен водещата Радост, освен Нели, нашият талисман и репортер, ние въвеждаме още едно лице – Гери, едно младо момиче, което ще представя модните тенденции. Също така имаме много други нови лица, това са 6 красиви момичета, които ще представят модни колекции. Всяка едно момиче е различно като визия от останалите, за да може всяка една зрителка да намери себе си!


“Радост е с много женствено излъчване, а Нели е любимка на тийнейджърите!”
     - По какви други качества подбирате лицата на предаването? Какво харесахте в Радост и Нели?

     - Първо и най-важно е, че подбираме хора, които имат професионално отношение към работата. Красиви хора, но и хора, които си вършат добре задълженията. Освен това искаме те да имат амбицията да се превърнт в още по-добри професоналисти. Радост има опит пред камера, но аз я поканих в “Огледала”, защото освен че е красива и че е жена, която има превъзходен вкус, тя е изключително интелигентна и чудесно води ток шоуто.
     Когато за първи път я срещнах, правейки кастинг за водеща, аз й дадох да прочете страница и половина сценарий, след което тя трябваше да изпровизира пред камерата. Радост прочете веднъж сценария и се справи перфектно.
     Нели бе избрана от зрителите, имаше няколко момичета, които участваха. Много се радвам, че зрителите се спряха точно на Нели, защото тя е не само красива, но и безумно добра. Тя е много естествена, даже когато греши, на нея грешката й отива.

     - Как подготвяте предаването “Огледала”?

     - Това е един много тежък, дълъг и сложен процес. Ние правим на 3 месеца големи планьорки, които са свързани с новите тенденции, които идват от модните столици. Понякога сме имали проблеми, че сме прекалено напред във времето, показвали сме модни тенденции, които са смятани тук за нещо неясно, неразбрано, а в същия момент са в ход в модните столици. Получаваме информация от световни модни организации какво се предвижда за следващия сезон.

     - Как преминават снимките на “Огледала”?

     - Май при нас е най-забавно. В студиото много рядко се караме, аз съм единственият човек, който се кара, но трябва да има и един лош, нямаме избор. Работим в пълен синхрон, когато хората свикнат и се научат да работят в една такава продукция, те започват да възприемат работата си като истинско удоволствие. Старите кучета в екипа се забавляват, новите се шашват, докато свикнат с дисциплината. Ние все пак сме женски екип, реално при нас най-много се говори за дрехи и гаджета.

     - Издай някаква тайна, свързана с бъдещето на предаването “Огледала”?

     - Вие сте първите, които научавате, че ще пускаме книга с полезните съвети на предаването “Огледала”. Много изненади ще има в нея. И много нови и хубави неща ще правим и занапред.

     - Как оценяваш българската жена и какъв съвет би й дала?

     - Българската жена има много добър вкус, това е природно заложено в нея. Тя усеща красотата с всичките си сетива. Българката трябва да повярва в себе си като личност и когато съчетае това с вкуса си да се облича и с хубавата визия, която има, тя ще се почувства наистина европейка.

     - Какво ще кажеш на зрителите на “Огледала”?

     - Гледайте “Огледала” и ни пишете, за да знаем вашето мнение. То е изключително важно за нас. Ние правим предаването по начина, по който го искате вие, зрителите!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

derrrz
30 Jan, 2010 | 12:03

dfdf


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.