Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светла Иванова: “Публиката иска най-доброто по най-добрия начин!”
Десислава Бакърджиева - 24 Август 2004

     “Всичко е любов”, “Взрив от ритъм”, “Нас двамата” и “Обичам те дотук” са музикалните стъпала, по които вече втора година се изкачва Светла Иванова. Красивата изпълнителка се занимава от 5-годишна с модерни танци и джаз балет, но от 4 години е насочила силите си в музиката, а наученото от танците е превърнала в елемент от имиджа си.


Светла Иванова: “Определям стила си като динамичен и модерен, не го свързвам с определен музикален стил!”
     - Кой бе най-интересният момент от работата по последния ти клип “Обичам те дотук”?

     - Най-интересна бе промяната на визията ми. Режисьорът реши, че много ще ми подхожда източно-азиатски стил. Никой не бе очаквал евъргрийн, издържан точно в такъв стил. Беше безкрайно интересно да влеза в ролята на кендо-боец, въпреки че за снимките използвахме уменията на двама треньори от клуба по кендо в София. Преди заснемането на клипа ходих на няколко тренировки, научих се как да държа меча и отчасти да стоя правилно.

     - Кога ще ни изненадаш с дебютен албум?

     - Аз не съм голям привърженик на албумите, в смисъл такъв, че всяка една моя песен е изцяло достъпна за хората. Нямам песен, която да не е включена в една или повече компилации, а и всяка една от тях може да бъде намерена в официалния ми сайт и да бъде изтеглена. Всеки знае как вървят продажбите в България. Ако се променят нещата и има смисъл да се направи албум, ще го направя.
     Аз бих се спряла на друг вариант – да издам DVD, но не с цел продажба, а за да го давам на феновете си като награда. Смятам, че това е много по-ценно от албум, защото клиповете наистина по-трудно човек може да си ги запише, няма ги навсякъде, така че планирам да издам DVD.


“Не мисля, че само красивите хора успяват, но наистина смятам, че външният вид помага!”
     -Работила си с POPCORN, Deep Zone Project, Румънеца и Енчев. С кои други изпълнители би желала да направиш съвместен проект?

     - Като музиканти постоянно разширявам кръга, с който работя. Последните, с които се свързах и много ми допадат техните песни, са Румен Колев от “Булгаро” и Ясен Георгиев, напоследък много употребявани имена. Те са много добър екип.

     - Като какъв определяш стила си?

     - Не мога да кажа, че правя денс песни или хаус звучене, защото не искам да се ограничавам в някакви такива рамки. Първите ми песни с Deep Zone Project – денс хаус, но с елементи на латино. Имам песен, която звучи малко ретро, по американски стил. Определям стила си като динамичен и модерен, не го свързвам с определен музикален стил.

     - В упражненията по йога ли се крие тайната на перфектното ти тяло?

     - Занимавам се с йога от 10 години. Скоро дори получих предложение за работа като йога инструктор. Йогата помага на човек да се чувства добре и да има добра фигура. Гъвкавостта, дихателните упражнения – намирам полза във всяко едно от тях. Дихателните упражнения са много подходящи за човек, който се занимава с музика. При певците е първостепенно важно да знае човек как да диша. Въобще йогата е начин на живот!


“Публиката е станала претенциозна за всичко, което й се поднася!”
     - Смяташ ли, че само красивите хора успяват в шоубизнеса?

     - Не мисля, че само красивите хора успяват, но наистина смятам, че външният вид помага. Напоследък или е влязла такава мода или хората са започнали по-различен начини да мислят. Публиката е станала претенциозна за всичко, което й се поднася – то трябва да бъде най-доброто по най-добрия начин!

     - Какво представлява за теб съвременната жена?

     - Тя трябва да има много различни интереси, да ги преследва, да бъде амбициозна. Да си поставя цели, да може да бъде самостоятелна. Да опитва да бъде модерна, привлекателна и да поддържа тялото и духа си. Въобще да се развива.

     - Би ли се снимала за “Плейбой”, ако получиш предложение?

     - Да, бих се снимала, но не в момента. Получавала съм предложение, но не мисля, че в началото на някаква кариера, независимо каква е това, това е най-добрият начин за човек да стане популярен. Голотата е нещо съвсем естествено, винаги съм се чудела защо толкова помага на известните хора събличането. В XXI-ви век живеем, нудистките плажове са пълно, но явно голотата все още вълнува. Самата аз бих се снимала гола, когато кариерата ми има нужда от това, например след 10 години!


Една хубава песен също може да ми покачи адреналина!”
     - Какво покачва адреналина ти? Мъж би ли могъл?

     - Екстремните неща много добре ми се отразявт. А един мъж определено би могъл да покачи адрналина ми. Това е много важно във една връзка, хората да умеят да предизвикат емоции в другия човек и то постоянно.
     Една хубава песен също може да ми покачи адреналина, ако в точно подходящото време съм я чула.

     - Била си водеща на предаването “Искам” по телевизия ММ. Какво бе впечатлението ти от това изживяване?

     - Да, бях водеща на “Искам”, еднократно. Тогава за първи път видях каква е атмосферата в езна музикална телевизия. Чудесно се чувствах. Определено ми харесва да бъда водеща!

     - Пишеш текстове за други изпълнители. Как твориш една своя песен?

     - Обикновено преди, когато пишех само стихове, винаги някаква емоция, приятна или неприятна, ме вдъхновяваше. Сега ме вдъхновява самата музика! Докато пиша текст на песен, аз мога да си представя и целия видеоклип към песента, знам какво ще представлява той.

     - Получаваш ли предложения за участия?

     - Не мога да се оплача от това, хората намират начин да се свържат с мен. Но всяко нещо си иска своето време и аз мисля, че трябва да направя една достатъчно добра програма като цяло и най-вече да имам богат репертоар. В момента работя върху него. До септември се надявам да съм сфорамирала група с танцьори, не мога да кажа точно балет. Аз съм по голям привърженик на шоупрограмите.

     - Любима мисъл?

     - В различните етапи от живота си съм имала различни любими мисли. Човек се променя и е нормално да се променят и мислите, които му харесват. Обикновено любима мисъл имам във всяка една своя песен, някакво послание, скрито в нея!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

емил
08 Jun, 2008 | 17:26

тая што се показва навън не се ли гледа в огледалото мисли си че като има тапкач с пари и се мисли за нещо


K0saR
05 Apr, 2005 | 04:53

Emi 4e da we :) super :P e naprao 6 bez 10:) nqq ko se 4ydite a we kak se kaa pesenta i :P vse pak :) det e oti6la v MTV ;) Nadqvam se 4e se 1 na6 izpalnitel 6e stane izvesten :-) pone da imame s ko da se gordeem

Metzo
14 Feb, 2005 | 12:46

Extra si e madamata, 4estit Sveti Valentin i pojelavam! :) :)

Amon
08 Jan, 2005 | 22:13

Pretenciozno i groznovato sashtestvo!
I tazi ostra brada - bab Jaga na mladini!



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.