Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Диана Митова: “Ако си упорит и вярваш в себе си, можеш да постигнеш нещо голямо!”
Десислава Бакърджиева - 27 Юли 2004

     Диана Митова е на 21 години и в момента е лице на линията бельо Romanza на предаването “Огледала”. Занимавала се е с мода, работила е като манекенка във “Визаж”. Диана учи втора година в свободния факултет на Техническия университет, специалност “мениджмънт на персонала”.


Диана Митова: “Победата определено носи самочувствие!”
     - Кое ти помогна да спечелиш конкурса на “Огледала” измежду 100 други кандидатки?

     - Наистина не знам какво. Имаше много момичета и от тях журито избра десет финалистки. Може би това, че бях малко по-отпусната от останалите, успя да ми помогне да спечеля конкурса. На повечето кандидатки им беше за първи път да се явяват на кастинг, затова и се притесняваха. Това че съм се занимавала с мода, също се оказа голям плюс за мен!

     - Как реши да участваш в конкурса?

     - Аз гледам доста често предаването “Огледала”. Ако не успея да стана сутрин в събота, гледам повторението. Течеше информация по време на предаването, че се търси лице. Влязох в страницата на “Огледала”, за да се запозная с условията и написах писмо на електронната поща, където изявих желание да участвам в конкурса. Добавих вътре мерките си и информация за себе си, описание и биографични данни. Два-три дена преди самия кастинг ми се обади продуцентът Ники и ме покани за участие в конкурса.

     Минавахме по бански костюми пред журито. През цялото време си мислех да си тръгна, защото имаше доста красиви момичета и не мислех, че точно аз ще спечеля. А и както се говори, повечето конкурси са нагласени, ето защо си мислех, че просто няма смисъл да продължавам. Но в крайна сметка останах, оказа се че е за добро!


Когато ми казаха името като победителка, изобщо не можех да повярвам!”
     - Какво е усещането да си лице на лятната линия бельо Romanza? Фактът че спечели, дава ли ти по-голямо самочувствие?

     - Изпитвам наистина приятно чувство, а и определено самочувствието ми нарасна. Не отидох на конкурса, за да спечеля. Когато ми казаха името като победителка, изобщо не можех да повярвам. Първият момент изпаднах в някакъв шок, просто не разбирах какво става. В следващия момент всички започнаха да ръкопляскат, фотографите да снимат и аз си казах: “Май трябва нещо да направя!”, след което излязох напред. Победата определено носи самочувствие. Аз не мога да се оплача от проблеми с килограмите, но определено нямах самочувствието на тяло за бельо. Всяка жена си има недостатъци, за които останалите казват, че само тя си ги знае!

     - С мода ли искаш да се занимаваш в бъдеще или и с нещо друго?

     - Да си модел в България наистина е странно. Първо, моделите не са особено добре заплатени. Второ, повече време губиш за кастинги и подготовки за ревюто. Бях манекенка, защото ми харесваше да съм такава. Сега също бих се занимавала с ревюта, но в България има много хубави момичета и постоянно много нови и по-млади лица излизат пред камерите. Докато самата ти си ново лице си интересна и имаш участия, но когато дойде ново момиче, оставаш в сянка.

     Иначе исках да уча вътрешна архитектура и дизайн, но се оказа, че няма такава специалност в България. Като че все още не знам с какво точно искам да се занимавам. Родителите ми имат магазин за цветя и подаръци. Неща като аранжировки и украси доста ме привличат.

     - Вярваш ли, че в България ако си млад, талантлив и много упорит, можеш да постигнеш нещо?

     - Аз самата тепърва ще се сблъсквам с много неща. Факт е, че в България ако имаш влиятелен татко, богато гадже или някакъв роднина, нещата стават по-лесно. Все още не се ценят достатъчно специалистите и тези, които наистина разбират от работата си.

     Мисля, че ако си достатъчно упорит, може и да успееш в нашата държава. Аз съм такъв човек, че като си наумя нещо не се отказвам от него, докато то най-накрая наистина не стане. Ако си упорит и вярваш в себе си, мисля че можеш да постигнеш нещо голямо!


“И зад граница трябва много да се трудиш, ето защо по-добре да го правиш за държавата си!”
     - Ако имаш възможност да живееш в чужбина, би ли го направила?

     - Определено искам да живея в България. Пътувала съм, имам леля в Германия, която като замина в началото и беше много тежко – без приятелите, познатите, въобще обстановката в България. Има много хубави места по света, но аз искам да живея в България, защото човек си тежи там, където са му корените и там се чувства най-добре.

     Повечето хора смятат, че в чужбина парите падат от небето и че ще се озоват в друг свят като заминат. И зад граница трябва много да се трудиш, ето защо по-добре да го правиш за държавата си!

     - Какво качество най-харесваш в себе си?

     - Много съм контактна и бързо се сприятелявам. Може би това си качество харесвам най-много. Иначе физически много нескромно ще прозвучи какво си харесвам. Предпочитам другите да харесат нещо в мен, тъй като съм много критична към себе си.

     - Какво може да покачи адреналина ти? Мъж би ли могъл?

     - Определено бързото каране може да го покачи. Искам да скоча с бънджи, но все още не съм го направила, има време! Екстремните неща покачват адреналина ми, но мъж не би могъл. Може би съм се нагледала на красиви мъже, пък и повечето красиви мъже са и малко позьори.


“Не съм отмъстителна натура и бързо забравям!”
     - Има ли място по света, което мечтаеш да посетиш?

     - Искам да видя Египет, Индия и Китай. Тези места са много по-различни и по-далечни от нас като култура. По принцип много обичам да пътувам, това ми е голяма страст.

     - Имат ли бъдеще според теб интернет медиите?

     - Голямо удобство представляват интернет медиите за хората, работещи с компютри. Иначе сегашното поколение може би гледа още с малко недоверие на Интернет. Но вестници като вашия определено имат бъдеще, а и са по-достъпни за българите, живеещи в друга държава, които искат да следят какво се случва в България.

     - Имаш ли девиз?

     - “Не е важно какво говорят зад гърба ти, важно е да спрат, когато се обърнеш!” Не мога да се похваля, че съм имала само приятели, много хора са ми завиждали. Но аз не съм отмъстителна и бързо забравям!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Saiman
22 Sep, 2004 | 11:03

Мен ако питате е по-скоро тъпо парче. :)))

bono
21 Sep, 2004 | 23:03

PERFEKTNA MADAMA I NEKA DA PE4ELI VSE TAKA PROSTO GO ZASLUGAVA!!

bibi
18 Aug, 2004 | 10:21

bravos


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.