Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Удо Диркшнайдер: “Светът е една огромна кълбовидна мълния!”
20 Май 2004

     Удо Диркшнайдер, една от най-емблематичните личности в метъл музиката, даде ексклузивно интервю за музикално-информационния портал Avtora.com. Седмица преди повторното си идване в България, легендарният вокал на Accept, а сега на U.D.O., отговаря на въпроси, специално за българските си фенове.


УДО: “Светът е като огромна кълбовидна мълния, много е опасно в момента!”
     - В началото на март стартирахте турнето, представящо новия албум на U.D.O. Как минаха първите концерти в Латинска Америка?

     - Групата ни беше за първи път в Бразилия. Шоуто беше фантастично, бразилците ни приеха доста добре. Непременно ще се върнем някой ден да свирим отново там, ще посетим и други страни от Южна Америка.

     - Бразилските фенове “по-горещи” ли са от тези в Европа?

     - Не, не мисля, че има толкова голяма разлика между тях и европейците. Пееха заедно с мен, хареса ми публиката в Бразилия, но в Европа феновете ни също са страхотни.

     - Обложката на новия ви албум "Thunderball” изглежда доста апокалиптична! Има ли някакъв конкретен подтекст, който би желал да разберат феновете?

     - Посланието от обложката е, че светът е избухнал в пламъци. Много негативни неща се случват в момента - има много войни, огромна вълна тероризъм и всякакви подобни неща. Светът е като огромна кълбовидна мълния, много е опасно в момента!


“Ще свирим както песните от новия си албум, така също и парчета на Аксепт!”
     - Албумът "Thunderball" ще се продава с DVD -то "Thundervision". Какво включва DVD -то?

     - В това мини DVD ще има 4 видеоклипа, 3 от които са на парчета от новия албум, едно бонус видео на песен, която не е включена в албума, което е съвсем ново, клип от Русия, клип, в който пеем заедно с Доро Пеш. Има и едно заснето интервю, дадено от мен, мейкинг на клип и 2 бонус аудио парчета, които липсват в “Thunderball”.

     - Как изглежда визуално групата за шоуто? Ще видят ли българските фенове отново онези камуфлажни панталони?

     - Разбира се, това е нашият имидж от толкова дълго време. Ще бъдем с камуфлаж.

     - МР3 страшна дума за музикалната индустрия или е част от нейното бъдещо развитие?

     - Какво мога да кажа - нищо не можем да направим срещу нелегалните МР3, дано да се намери начин да се противодейства на това. Музикантите губят много пари, но мисля че трябва да открием пътя, могат да се правят и пари от нещата, свързани с компютрите.

     - Stefan Kaufmann - е по-добър като барабанист или като китарист?

     - Определено мисля, че е по-добър на китарата. Беше много добър барабанист също, но преди да смени мястото си в групата вече беше пробвал свиренето на китара и беше навлязъл доста навътре в боравенето с този инструмент. Сега се чувства много на мястото си като китарист в U.D.O.


“Сега се връщаме и се надявам, че отново ще дойдете на нашето шоу и ще прекараме приятно заедно!”
     - Като собственик на лейбъл, събираш ли записи на групи от страните, които посещаваш?

     - Да, взимам си дискове от някои групи, с които свирим в различните страни. Слушам много разнообразни CD-та и откривам интересни неща сред тях. Но в момента нe ми достига никакво време да подписвам с нови групи, относно издаване от лейбъла. Зает съм с U.D.O. и трябва да се концентрирам по работата си с групата. След това ще видим, вероятно ще направя нещо по въпроса с тези записи.

     - Можеш ли да изброиш имена на музиканти с които никога не си работил, но винаги би искал?

     - Да, бих желал да направим нещо заедно с Рони Джеймс Дио. С удоволствие бих работил и с Ричи Блекмор...

     - Какво да очакват феновете от шоуто на U.D.O. в София?

     - Ще свирим както песните от новия си албум, така също и парчета на Аксепт. Ще се получи хубав микс и много добро шоу, продукцията ни според мен е добра.

     - Нещо, което искаш да кажеш на българските фенове?

     - Ами какво ли да е...Ако не се лъжа, с Аксепт бяхме при вас преди 11 години и беше страхотно. Сега се връщаме и се надявам, че отново ще дойдете на нашето шоу и ще прекараме приятно заедно!

     Пълният текст на интервюто може да се види на www.avtora.com!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.