Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гала: “Избрахме “На кафе”, защото в България изразът “отивам на кафе” е станал нарицателно за среща!”
Десислава Бакърджиева - 29 Април 2004

     Галя Будева е водеща на предаването “На кафе” по Нова телевизия. Вече три години и половина тя кани зрителите “на кафе” всяка сутрин. Гала започва кариерата си от телевизионната игра ”Невада”, с водещ Къци Вапцаров.


“Зад мен стоят много хора и всички те работят от сутрин до вечер, за да стават добре нещата!”
     - Как върви подготовката на предаването “На кафе”, как подбирате темите и гостите си?

     - Заслугата е на целия екип, заедно подготвяме предаването, аз съм по-скоро лицето на “На кафе”. Зад мен стоят много хора и всички те работят от сутрин до вечер, за да стават добре нещата. Екипът ни се състои от десетина човека, всеки предлага по нещо и така подбираме темите. Има случаи, в които въобще не знам какво са подготвили колегите ми, защото не съм била в редакцията. Имаме си обаче пълно доверие един на друг и аз знам, че хората до мен перфектно са си свършили работата. Иначе “На кафе” се готви за две седмици напред, в които аз знам кой ще ми бъде на гости и какво ще се случи.

     - Трудно ли е да се прави предаване?

     - Много трудно, особено такъв тип предаване. Три часа всеки ден трябва да бъдеш различен и интересен. Трудностите са от всякакво естество. Трябва да комбинираш подходящи гости, интересни теми в рубриките. Сценаристи са ни само две момичета.


““На кафе” е нарицателно за среща с хора, с които ти е приятно да седнеш, да поговориш, да се посмееш, пък ако трябва дори да си поплачеш!”
     - Как се роди името?

     - Пак заедно с екипа го измислихме. Когато трябваше да решим как ще се казва предаването ни, се събрахме и решихме, че името трябва да се върти около кафето. Избрахме “На кафе”, защото в България изразът “отивам на кафе” е станал нарицателно за среща. Отиваш да си полафиш с някого, може въобще да не пиете кафе, може да пиете бира! “На кафе” е нарицателно за среща с хора, с които ти е приятно да седнеш, да поговориш, да се посмееш, пък ако трябва дори да си поплачеш.

     - Екипът ти те изненада за рождения ден с една екскурзия до Венеция. Какво те впечатли най-много там?

     - Това е най-хубавият подарък, който ми е правен някога за рожден ден. Беше страхотна изненада, много ме трогнаха колегите ми. Впечатли ме самата Венеция, островчетата край града. Аз бях там точно по време на фестивала през месец февруари, видях неща, които хора, ходили повече пъти от мен във Венеция, не са имали възможността да видят. Всичко е впечатляващо, уникален град. Не е нещо, което може да се разкаже!


“Може би във всяка професия има специфични неща, с които човек трябва да успее да се пребори!”
     - Сигурно има дни, в които си уморена или не си в настроение. Как заставаш пред камерата, без да показваш това?

     - Да, има много такива дни. Неименуемо е. Не знам как успявам, това е част от работата. Може би във всяка професия има специфични неща, с които човек трябва да успее да се пребори. Така и аз трябва да скрия тъмните кръгове под очите, ако съм уморена. Не трябва да показвам, че съм тъжна или имам проблеми.

     Нямам някаква специална техника. Някак си се чувствам на друго място, когато застана пред камерата. Като че ли се откъсвам от всичко останало през тези 3 часа, но след това мога да рухна и да се чувствам отново зле. Просто се мобилизирам.

     - За какво не ти стига свободното време?

     - За много неща не ми стига. Аз не мога да си организирам добре свободното време. Предпочитам да се наспя, защото ако има нещо, което ми липсва най-много, то това е сънят. Аз съм човек, който има нужда от много сън. Винаги съм обичала да си лягам рано и да ставам късно.

     Когато имам мъничко свободно време и проспя голяма част от него, след това започвам да съжалявам, че съм го пропиляла, вместо да направя нещо, за което също нямам време. Иначе обичам да пътувам, да се разхождам. Обожавам да се занимавам с дъщеря ми Мари, която е на 7 години.

     - Каква музика харесваш? Обичаш ли киното?

     - Когато съм у дома, рядко се сещам да си пусна музика. Телевизорът обаче постоянно работи, звукът е спрян и той е като фон. Това сигурно е професионална деформация. Хем се уморявам от телевизия, хем вкъщи съм постоянно с дистанционното! Обичам киното. Може би от всички изкуства най-много обичам него.

     - Какво може да покачи адреналина ти?

     - Неприятно да го покачи може всичко екстремно. Не обичам такива спортове или изживявания. Иначе много неща покачват приятно адреналина ми. Например всичко, което дъщеря ми прави и открива. За нея това са удивителни нови неща!


“В известен смисъл съм постигнала детската си мечта. Имам своята сцена!”
     - Постигна ли детската си мечта?

     - От времето, когато не си спомням мечтите си, майка ми твърди, че съм мечтала да стана цветарка. Не знам защо съм желала точно това. От времето, което вече помня, със сигурност исках да съм на сцена. Все се опитвах нещо да пея, да рецитирам. Обличах на майка ми роклите, непрекъснато се кипрех. Такива неща. В известен смисъл съм постигнала детската си мечта. Имам своята сцена.

     - Какво ти е пречило и помагало в живота?

     - Пречило ми е това, че не съм амбициозен човек. Постигнала съм неща, които сега си мисля, че ако бях по-амбициозна по-рано щях да постигна. А какво ми е помагало, не знам. Мисля, че Господ ми е помагал. Аз съм вярващ човек и мисля, че Бог ми е помагал във всичко и че ме пази от лоши неща.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Не, никога не съм имала. Девизи, максими и такива неща не са ме ръководели. Имам си своите мисли и те са ми достатъчни!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ваня
02 Jul, 2010 | 08:39

Здравейте,Гала! Привет на целия екип. Предаването ви е хубаво. Но имам една забележка към вашия екип и към цялото ръководство на НТВ. В много от рекламите с имейл, вие рекламирате някакъв адрес"биджи". Аз лично не съм запозната с този адрес. Предполагам,че се отнася за някаква държава,но държава с такова име аз лично не знам.Държава с начални букви "биджи" не съм чувала. Може би аз съм неука,но доколкото съм запозната с географията,не съм виждала на картата държава с такова начално название.Поправете ме ,ако бъркам.Бих желала,ако може,от екрана да ми обясните,и да ме поправите,ако греша. А ако това се отнася за България,доколкото ми е известно от интернет,за нашата България,знакът е "БГ", а не "биджи".А ако се стремите за точното произношение,мисля,че пак грешите.Защото на друг език буквата "G"може да се произнася "ДЖИ",но мисля,че на български си е "Г".Още повече,че майка ви е била учителка и предполагам,че ви е учила на правилен и чист български език.

с уважение :Ваня-Казанлък

Лиляна Георгиева
03 Mar, 2010 | 11:30

Скъпа Гала, Честит Празник/ 3-ти март/!

Съжалявам, че не мога да премълча, но беше нетърпимо, обидно, и би могло да бъде смешно, ако не беше срамно, на екрана да гледаме въпроса за играта "Открийте животното" в момент, когато говори премиера. Сериозен разговор и... "игричката" при това с неправилно зададен въпрос- "чайка" - та е птица, но имаше отговори и " пуйка" - дом. птица и т.н.

Никакви причини не оправдават този меко казано ГАФ при днешното твое предаване, Гала- Днес е наш Национален празник!

маги
19 Jun, 2009 | 11:34

Скъпа Гала,твоето предаване ме вдъхновява да направя нови и нови неща с които да се гордея! Благодаря на теб и на тоя екип за хубавата доза сътрешно кафе ТИ СИ ВЕЛИКА :)

Детелина
06 Jun, 2009 | 09:00

Здравейте! Предаването : На Кафе: ми допада в известен смисъл, но стария сезон беше по- смислен и забавен. Тук лоша роля играят нейните приятелки, които стават все по- превзети. Гала си е Гала! Естествена, пряма и по детски чиста!

sevin4 kurteva
03 Jun, 2009 | 11:15

Zdr Gala, gledam predavaneto vinagi kgato imam vazmojnost.temiteti vinagi sa bili interes za men,no imam 1 vapros -6te ima li 2 ri sezon na ,,Palna promqna,, i ako ima koga 6te sa kastinga za predavanetoza6toto vqrvai mi ve4e neznam kakvi dieti da prilagam za da otslabnano ne e samo tova...Nadqvam se 4e 6te mi orgovorqt ot ekipati i ti jelaq uspehi vav vsqko tvoe na4inanie.opsizvinqvai 4e minah direktno na ,,ti,,

SVETLA
13 May, 2009 | 11:59

Zdraveite. Ocharovana sum ot predavaneto.Polezni i zabavni temi, koito pomagat ne samo na nas jenite. Komentarite na vsqkakvi temi dopadat na men i duwterq mi suwto, koqto na 18 mai navurwva 23 godini. Eto sega v momenta gledam specialniqt gost TODOR SLAVKOV, koito mi bewe i lubimec v kuwtata. Davam komentar za nego tuk, zawtoto e vaw gost-za koeto vi pozdravqvam. Jalko che dosega nikoi ne se seti za tozi chovek, da go pokanqt i pokajat, zawtoto za men e estestven i mnogo polojitelna lichnost. Pokazvaite go poveche. Toi pone ne se vuzgordqva ot tova koe e negovoto semeistvo kato cqlo, i az i mnogo xora sus sigurnost iskat owte da go opoznaqt. Vqrvam che toi moje da bude polezen za mnogo newta. A puk i zawto da ne napravite film za jivota mu--wte bude interesno. Drugo newto koeto me interesuva e -kak da napravq kontakt s d-r paskova ot DERMA VITA. Az jiveq i rabotq ot 6g. v Espana. Avgust mesec wte si doida i jelaq da se vidq s neq. Ako mojete mi ispratete telefon. Pojelavam vi owte mnogo predavaniq. Neveroqtni ste. I nakraq moite specialni pozdravi za GALA. nEKA VSE TAKA DA PRODULJAVA DA E ESTESTVENA I DA NI RADVA UTRINITE. Zdrave i kusmet za vsichki. S mnogo obich--SVETLA.

petar petrov
28 Apr, 2009 | 19:46

amitezi,koito otivat na sre6ta da ne hodiat na kafe.moje da otidat i na ve4eria,moje ina po uiski.v zavisimost ot 4oveka na kogoto predlagate da izlizate po razli4en na4in 6te se iskajete*ako se interesuvate ot samia 4ovek de*vse pak v 9i30 e normalno na kafe za flirt ili ne6to ot roda.na kafe s GALA zvu4i dosta dobre,no na kafe s murlata ot kvartala(niamam predvid Gala),rano sutrin,amiiiiii.be horata si imat podhot edin kum drug.nikoi ne moje da im kaje,4e kato izleznat na sre6ta(na kafe),6te ima razvitie,pone v slu4aia 1 priatelstvo kato za na4alo.........6te e normal.as sum imal (kafeta) iza moe 6tastie na edno ot tiah se polu4i vzaimno 6tastie,no za malko,ni6to pone za malko me bole6e sladko...mi taka e sviknal naroda...are na kafe!...mi dobre...are... i pro4.Gala ,vie predi da izleznete na kafe,kude si mislete ,4e otivate?estestveno,as sum mom4e iniama da vi kaja,4e 6te se......,mi 6te kaja ,4e prosto 6e si piem po edno kafence...ama poneje ste po-4ustvitelnia i(ako iskat da mi se surdiat mujete po-razsudlivia organizum,v zavisimost de..),niama na4in da ne go razberete.mnoo ma biva da rastiagam locumi,za tova imah samo 6estici po literatura.moiata daskalka itia ne be6e lo6a....!!i tva si e darba mamka mu...i nakraia razvaliam re4ta...mi sega ima edna pogovorka,da ne kajete,4e as si ia izmisliam...tia glasi-Jenata e 32-ria priatel na 4oveka sled Kolordskia Brumbar

Криси
20 Apr, 2009 | 09:00

Гала да ти кажа си пееш много добре само трябва да тренираш.Иначе си много хубава.

Румяна Стефанова
14 Apr, 2009 | 22:58

Браво Гала,очарована съм от начина по който Гала зашити нащите христиански ценности,чест прави на една млада дама да отстоява мнението и приоритетите си в един такъв кощер от нереализирани VIP персони,Гала отново постъпи като истинска дама-с благородство и дискретност.Гала ти заслужаващ да започвам деня си с теб!

КАНЕВА
13 Apr, 2009 | 16:19

Здравейте
Предаването е интересно,темите също,но тия три кокошки направо са отвратителни.Само заради тях негледам.Те не разискват нито една тема,незнаят нищо по въпросите а и не се изслушват а се надвикват само.Гала колкото по-бързо ги разкараш толкова по-добре ще е за предаването ти.Доста хора не гледат На кафе само заради тях.
Не са интересни никак.

Галина Иванова
31 Mar, 2009 | 18:57


Като цяло предаването е интересно, но в предишния си вариант повече ми допадаше /преди прекъсването/. Сега и декорът му е по-беден, и доста дразнещо е присъствието на трите клюкарки при Гала /особено на Кремена Халваджиян, която толкова преиграва, че е чак отвратително, а и вече е толкова преекспонирана, че буквално ни втръсна да гледаме отвсякъде нейната физиономия. При положение, че е достатъчно богата, за да колекционира по 2000 чифта обувки, защо не даде възможност на някое младо момиче да участва на нейното място, или понеже съпругът й е продуцент на предаването, тя трябва да ни досажда отвсякъде?.../.
Що се отнася до астроложката, тя е възможно най-лошият избор на специалист в тази област. Та тя дори не може да говори добре български и постоянно се запъва или срича, а акцентът й е просто ужасен и непоносим! Е, нали и тя върви в комплект със списанието и предаването по традиция след Иван Станчев, но те двамата, въпреки че са съпрузи, са несъпоставими като ТВ-чар и присъствие пред камерата, а и като астролози /Оксана е прохождаща и това е видно по факта, че изобщо не тълкува други аспекти освен движението на Луната в прогнозите си, а освен нея има доста други планети, които също си взаимодействат и влияят на събитията от ежедневието ни./.
Не зная дали нашите мнения имат изобщо някакво значение, но по причина на участието на Кремена и Оксана, вече аз и доста мои приятели и приятелки сме на път да се откажем да гледаме "На кафе", независимо че Гала ни харесва и е много очарователна.
Все пак, бихме предпочели по-често да виждаме нови лица, а не до болка познати и вече омръзнали на всички. Може би за в бъдеще трябва да гледаме само чуждестранни канали, където държат повече на качеството на предаванията, а роднинските връзки и шуробаджанащината не са определящи при избора на водещи и участници.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.