Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Група IMBECILES: “Българският шоу бизнес изобщо не ни липсва, липсват ни приятелите!”
1 Април 2004

     Почти половин година след като Насо Русков и Иво Стоядинов заминаха за Лондон, техният актуален проект Imbeciles постига това, което остава мечта за много техни колеги. Imbeciles подписаха с лейбъла на легендарния Марко Пирони и бяха поканени от Placebo да подгряват концертите на групата в Обединеното Кралство.

     Интервюто е дадено специално за AVTORA.COM



Imbeciles бяха поканени от Placebo да подгряват концертите на групата.
     - Концертите в Лондон и Манчестър бяха единствените предварително продадени шоута на Placebo от 8 март 2003 г. Как се стигна до поканата да подгрявате точно тези концерти и какво се случи на тях?

     Насо Русков:Преди концерта на Placebo в България през септември 2003-та от техният мениджмънт поискаха дискове на български групи, за да могат самите музиканти да си изберат кой да открива за тях в София. Това, оказа се, е практика при Placebo. Те избраха нас. На саундчека в зала 1 на НДК и тримата дойдоха и се изказаха много ласкаво за нашата музика. По-късно, когато ние се преместихме в Лондон, за да подпишем договор с лейбъла на Marcco Pironi - ОLLА, аз изпратих кратка бележка на Brian Molko, в която просто му казах, че вече сме в Лондон (той също живее тук) и ако иска някой път да ни гледа пак на живо или просто да си поприказваме за музика, винаги може да се свърже с нас. И ето че на 27-ми февруари, два дни преди аз да си дойда в България за две седмици, от нашия лейбъл се обадиха и ни съобщиха, че Placebo ни канят да откриваме за тях на двата им концерта в Лондон, в Brixton Academy на мястото на Zoot Woman, които е трябвало да се откажат по някаква причина.

     Двата концерта в Брикстън минаха добре, като се има предвид, че ние свирим музика доста различна от тази на Пласибо, а и никой не беше чувал за нас. Имаше хора, които не ни харесаха, но и такива, които ни аплодираха. Това е съвсем нормално. Да си съпорт група в Лондон е огромно предизвикателство - тук всички са големи разбирачи и трудно можеш да ги впечатлиш, особено ако повечето от тях са на 14 години и не признават нищо друго освен китарен рок и Placebo.

     - Какви са приликите и разликите между английската и българската публика?

     Насо Русков:: В някои отношения публиката е еднаква. В Манчестър например имаше не по-малко ентусиазъм, отколкото има в България на големите концерти. Лондон е по-различен случай. Тук всеки е много отворен! Трудно можеш да ги впечатлиш, защото са виждали какво ли не и трябва доста да се поизпотиш, докато се докажеш. Д-р Дас каза, че за него лондонската публика е най-отвратителната и претенциозна и той лично нямал особено желание да свири тук много често, защото навсякъде из Европа и света хората били по-готини. АДФ обаче отдавна са се доказали в Лондон и UK, а на нас тепърва ни предстои, така че сме готови и за лесни, и за по-трудни моменти. В крайна сметка всеки намира своята публика рано или късно.


Imbeciles: “Новите ни неща са доста по-добри от предишните, както и би трябвало да бъде!”
     - Имат ли Imbeciles нови парчета, неизвестни на бъгарските фенове?

     Насо Русков: Да, и то доста. Ние в България не сме издавали нищо, така че според мен всичките ни парчета са неизвестни! Новите ни неща обаче, са доста по-добри от предишните, както и би трябвало да бъде!

     Иво Стоядинов: Имаме много нови парчета. Повечето хора тук предпочитат новите ни неща, от лейбъла искат да записваме новите си песни.

     - Успехът на Imbeciles означава ли, че Бейбифейс Клан са безвъзвратно минало?

     Насо Русков: Е, това никога не може да се каже. На мен понякога ми е мъчно за Бейбифейс Клан, защото с тази група имахме много добри моменти. Ние изградихме публиката си изцяло на базата на нашите концерти, а не благодарение на видеоклипове (имаме само два) и “участия” на плейбек по дискотеки. От един момент нататък стана модерно да харесваш Бейбифейс Клан, но ние правехме яки концерти много преди това. Вярно, пускаха ни доста по радио Тангра, но пък по радиа като БГ Радио и повечето други - никога или много рядко. Жалко е, че накрая бяхме направили нечовешко яки парчета, но не можахме да ги изсвириме на нито един концерт, просто така се случи.

     ФАКТ е, че доста от т. нар. “ъндърграунд” групи имаха и имат доста по-голяма публика от 90 % от “поп звездите”, които нямат и пет самостоятелни концерта помежду си и трудно могат да кажат дали някои би си купил билет, за да гледа именно тях. Иначе всеки е свирил на площадни сборни концерти. На Нова Година свирихме пред 15-20 000 души на Батенберг, но аз няма да ти кажа, че това е била “нашата публика” или пък “Копеле, събрахме 20 000 на площада”… Много бих искал пак да свириме с Бейбифейс Клан и може би някой ден ще го направим, защото бяхме доста силна машина на живо. Засега обаче сме 100 % съсредоточени върху Imbeciles.

     - Усещате ли някаква носталгия далеч от България и кое е нещото, което ви липсва от българския т.нар. "шоу бизнес"?

     Насо Русков: Българският “шоу бизнес” ИЗОБЩО НЕ НИ ЛИПСВА, липсват ни приятелите ни - музикантите, а и не само те. Затова се радвам, че ще се видя с всички тях на Cube Fest-а, на който ще се включа като част от Leepra De Luxe.

     Иво Стоядинов: За носталгията какво да кажа, няма време за носталгия, но все пак семейството ми е в България, приятелката ми е в България, което си е проблем. Тук доста си говорим, когато видим в програмата на “О!Шипка” някои от нашите хора и много ни се иска да сме там.

     - Какво предстои на група Imbeciles?

     Насо Русков: В момента още миксираме двете песни, които записахме за сингли, работим с Pete Hoffman. Той ни даде някои добри идеи. Предстои ни да издадем първия сингъл и да правиме концерти тук, в Лондон, за да го промотираме пред публиката и пресата. Непрекъснато правиме нови неща, в крайна сметка затова сме тук!

     Пълният текст на интервюто може да се види на www.avtora.com!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

4ovek
30 Jun, 2004 | 16:32

Naso, mnogo ni lipsvate tuk v Bg, taka 4e sled kato prevzemete klasaciite v GB, naminete za edin koncert! Niakoi dobri grupi ve4e go napraviha... Placebo da re4em
edin ot publikata vi


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.