Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Владимир Ампов – Графа: “Да, връзкар съм!”
30 Март 2004

     Владимир Ампов - Графа наскоро гостува на Васко Катинчаров за едно от най-откровенните си интервюта, които е давал до момента. В предаването “Радиоактивност” на радио НЕТ поп-звездата споделя за проблемите с името на баща си, за гафа с парчето “Боза”, удоволствието от свиренето с “живи” музиканти пред публика, записите с известни рапъри и музиката, от която се вдъхновява по принцип.

     Интервюто е дадено специално за AVTORA.COM



Графа: “Бях свободен студент, карах си трабанта, пеех “Пачанга”!”
     - Дразни ли те фактът, че все още някои хора те сравняват с баща ти и казват примерно: “Младият Влади Ампов, който винаги са го подкрепяли, нямаше да стане това което е, ако не беше баща му.”?

     - Ами, вече не ме дразни толкова. Това ми тегнеше като някаква сянка преди, когато бях по-малък. Приемах го болезнено, защото каквото и да правех, чувах подобни неща за себе си. Сега, някак си това мнение поотшумя, тъй като и аз пораснах!

     - Ако можеше да се върнеш с 10 години назад във времето, какво би се посъветвал?

     - Първо, нямаше да изляза на сцената преди да навърша двадесет години. Това е почти самоубийствено за един изпълнител. Израстваш пред очите на хората от дете, всички те следят как се променяш и е нормално да правиш разни грешки. В България няма много хора, които разбират и могат да ти кажат какво и как трябва да го правиш. Имам предвид музикални продуценти, менажери...


“Когато си сингъл изпълнител, понякога се налага да отиваш да пееш с дискчето под ръка!”
     - По едно време караше трабант! Липсва ли ти този период?

     - Определено ми липсва, защото тогава бях доста по-свободен. Бях свободен студент, карах си трабанта, пеех “Пачанга”. Това всъщност беше първото мое парче, което стана хит. И преди него имах два албума, но нещо все не ставаше.

     - Спомням си, че преди време ти се занимаваше с една група, с която свирихте на живо - казваше се “Зелен Хайвер”. Разбрах, че сега отново свириш с банда, разкажи.

     - Не мога да кажа, че това е моя група, просто съм събрал още трима музиканти - Митко Семов, Жоро Янев и Милен Кокошаров от група “Каффе”. С тях направихме една артистична програма...

     - Къде могат да ви видят хората?

     - Засега в “Мoхито” в София, но ще свирим и в Пловдив. Направих тази програма не толкова с комерсиална цел, а заради самото шоу, защото винаги съм обичал да свиря и пея на живо с музиканти, което много не ми се отдава в последно време. Когато си сингъл изпълнител, понякога се налага да отиваш да пееш с дискчето под ръка.

     - От последните ти песни имаш такива със Спенс, Слим...Би ли направил и с Ванко1, когато излезе от панделата?

     - Аз, приключих! Приключих с фючърингите с рапъри, защото това просто бе някакъв период. Предстои ми да издам най-добрите си балади в един диск, тоест ако нещо бих правил с рапъри ще е поне след година и половина. Не знам обаче тогава на какъв акъл ще съм.

     - Кое е най-нелепото нещо, което си чувал за себе си?

     - Че съм гей, примерно. Но всъщност това не е интересно, защото тук всеки мъж, който става известен, се опитват да го изкарат гей.


“Има една песен, която винаги ми се е искало да е моя - “Shape Of My Heart” на Стинг.”
     - Аз се опитвам да ме изкарат, ама нещо не става! А аз искам, искааам...

     - Другото е това, което ти ме попита във връзка с родителите. Да, връзкар съм! Ако не бяха те, аз нищо нямаше да мога да направя. Те ми дадоха старт и мисля, че е нормално, когато си на 15, родителите да ти дадат някаква насока. Когато станах на 16, вече се бях изнервил много от това, което говорят хората и казах на баща ми: “Оттук нататък тръгвам сам да се боря!” Тогава всъщност издадох една плоча в Италия с Камен Спасов. За мен това беше голям успех, все пак бях едва на 16 години.

     - Има ли западна песен от последните няколко години, която би желал да си написал?

     - За последните не мога да се сетя, но има една песен, която винаги ми се е искало да е моя - “Shape Of My Heart” на Стинг. За мен това е най-готината песен, която е правена някога въобще. Тази песен всъщност ме вдъхнови да започна да правя бавни песни. Убийствена песен!

     Пълният текст на интервюто може да се види на www.avtora.com!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.