Факти, Анализи, Коментари
   15 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Tom Angelripper: “SODOM ще представят в София най-доброто от цялата си кариера!”
Ники Василев - 21 Януари 2004

     В средата на януари 2004 г. Tom Angelripper разкри възторжените си мисли за далечното минало и близкото бъдеще. Поводът бе предстоящият концерт на легендарната немска траш метъл шайка Sodom на 27 февруари в столичната зала “Христо Ботев“.

     ИНТЕРВЮТО Е ДАДЕНО СПЕЦИАЛНО ЗА БЪЛГАРСКИЯ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ WWW.AVTORA.COM“Дойде време да изпълня заканата си, така че бъдете готови за безмилостно шоу!”
      - Здрасти, Том! Драго ми е да те чуя! Как си?

     - Чудесно, благодаря. По цял ден бачкаме над предстоящото ни DVD - две десетилетия на сцена хич не са малко, така че имаме тонове материал, от който да избираме какво да включим в това издание. Освен това... Yeah, следващия месец идваме в България!

     - Да, това е и поводът да си поговорим. Как се чувстваш, знаейки, че ще посетиш страната ни за втори път?

     - Адски се вълнувам! Спомням си, че през 1991 г. концертът ни в София бе не само първото метъл събитие у вас, но и нашето първо посещение в подобна екзотична държава. Онзи концерт и до ден-днешен си остава най-грандиозната ни самостоятелна изява. Човече, имаше около 15 хиляди души! След концерта обещах на феновете, че ще се върнем и най-сетне този момент настъпи.

     - Кои са най-приятните ти спомени от онзи паметен 15 септември?

     - Всичко! Организацията беше перфектна, имаше тълпи от фенове, скандиращи ”Sodom! Sodom!”, а и свирихме на стадион, което тогава все още бе непознато усещане за нас. Спомням си, че барабанистът ни Chris Witchhunter се беше спекъл ужасно и само повтаряше: ”Ох, не, не мога да изляза на сцената... Господи, колко много хора...” Никога няма да забравя онази вечер - беше пълна лудница! В Германия се е случвало да свирим и пред 30 хиляди души, но само на фестивали, където знаеш, че повечето хора чакат някоя от другите групи, докато в България не беше така - 15 000 маниака бяха дошли само и единствено заради Sodom!

     - Атмосферата наистина бе неповторима... Между другото, имаш ли идея с какво се занимават днес двамата ти тогавашни колеги - Chris Witchhunter и китаристът Michael Hoffmann?

     - Не, не поддържаме връзка. Знам само, че Michael живее в Бразилия. Като се замисля, май сменихме доста народ от 1991 г. досега, през групата минаха хора като Andy Brings, Atomic Steif . От близо 8 години обаче съставът ни е непроменен - аз съм си на баса и вокалите, Bernemann е на китарата, Bobby е на барабаните.

     - Би ли ги представил с няколко думи на читателите?

     - С удоволствие. Преди да се присъединят към Sodom и двамата бяха членове на местната пауър метъл група Crows, а също и на Randalica - банда със здрави парчета с немски текстове, за която едва ли сте чували в България. През 1996-1997 г., след като Strahli и Atomic Steif се махнаха от Sodom, Bobby и Bernemann веднага си предложиха услугите и днес сме неразделни приятели.

     - Нека поговорим и за предстоящия ви концерт в София на 27 февруари. Какви са очакванията ви?

     - Добър въпрос... Наистина не знам какво да очаквам. Засега е ясно само, че шоуто ни няма да е като в Германия - тук използваме доста пироефекти и пр., но в София ще трябва да се лишим от тях, тъй като няма как да пренесем цялата необходима за целта машинария през границата. За сметка на това, ще изготвим доста солиден сетлист - нещо като “The Best of Sodom“ - съчетаващ както по-нов материал, така и всички стари класики още от времето на “In the Sign of Evil“ (1984) и... Знаеш ли, честно казано, лично за мен шоуто не е най-важното нещо в случая. Това, на което държа, е след концерта да пием бира и да купонясваме с феновете. Разберете, не сме рок звезди. Много групи излизат на сцената, изсвирват си парчетата и се прибират да спят, но с нас не е така. Искам да остана сред феновете и след изпълнението ни, да пием бира след бира, да си говорим...


“Ще чуете класики като “Outbreak of Evil“, “Blasphemer“, “The Saw Is Тhe Law“, “Der Wachturm“ и мн. др.”
     - Гарантирам ти, че ще има стотици желаещи за подобен купон, но нека все пак да поостанем още малко на темата за самия концерт. Приблизително колко време ще се вихрите на сцената в зала “Христо Ботев“.

     - О, достатъчно дълго! Очертава се продължителна вечер, защото ще имаме и подгряваща група... The Project... Ох, пак им забравих името...

     - The Revenge Project.

     - А, да, точно така. Те ще свирят около половин час, след което сме ние. Ще ни -гледате поне час и половина... може би два... а може и повече, хе-хе! Обещавам ви, че ще си струва, защото - както вече казах - ще представим най-доброто от цялата ни кариера. Ще чуете и класики като “Outbreak of Evil“, “Blasphemer“, “The Saw Is Тhe Law“, “Der Wachturm“, както и материал от последните ни албуми “M-16“ и “Code Red“.

     - А ще запишете ли концерта си в София?

     - Да, ще го заснемем с две камери и ще включим откъси в DVD-то, за което споменах. Идеята на въпросното DVD е да съдържа кадри от най-шеметните моменти в кариерата ни през годините и съм убеден, че престоят и концертът ни в София категорично ще попаднат в тази категория. А, щях да забравя - неистово се нуждая от каквито и да е кадри, без значение дали са професионални или любителски, от шоуто ни през 1991 г. Моля ви, ако някой разполага със записи или снимки оттогава - свържете се с мен в София веднага след концерта ни на 27 февруари! Всичко ще бъде включено в DVD-то на Sodom.

     - Кога да го очакваме?

     - Надявам се подборът на материала да е приключил до март... или по-скоро до април. Очертава се нещо чудовищно - над два часа концертни изпълнения плюс видеодокументация, обхващаща цялата ни история, т.е. близо четвърт век.

     - Няма ли да ни зарадвате и с нов студиен албум?

     - Да, възнамеряваме да приключим със записите до 1 юни, така че ще го пуснем на пазара през август или най-късно през септември.

     - Чудесно! Сега обаче предстои нещо далеч по-важно за нас, българските фенове на Sodom - предстоящият ви концерт в София в края на февруари, за което бих искал да ви благодаря предварително от името на всички родни sodomaniacs. Посланието ти към тях?

      - Преди 13 години обещах, че ще се върнем. Дойде време да изпълня заканата си, така че бъдете готови за безмилостно шоу, множество траш-хитове, здрав хедбенгинг и размазващ бирен купон след концерта! Като се замисля, би било прекрасно да си устройваме по една вечер от този род всяка година, а? И моля ви, намерете ми видеозаписи и снимки от 1991 г., за да ги сложим в DVD-то ни. До скоро!

     С любезното съдействие на музикална компания Wizard


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.