Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Георги Крумов: “В “Мрежата” представяме на хората един свят, недостъпен за много от тях!”
Десислава Бакърджиева - 10 Декември 2003

     Георги Крумов, продуцент и водещ на телевизионното предаване “Мрежата”. Завършил е специалност “опазване на околната среда”, инженер. Занимава се с телевизия още от студент в екипа на “Ку-Ку”. Участва в създаването на “Частен случай”.


“Отива ли ми да съм водещ на “Мрежата”?”
     - Как отбеляза четвъртия си рожден ден екипът на Мрежата?

     - Лошото е, че ние поработваме малко повече и празникът бе просто една сбирка на наши приятели. Много хубаво беше. Присъстваха Иво Инджев, Мария Илиева, Белослава, попяхме яко. Това се случи на 25 ноември, на абсолютно същата дата, на която преди 4 години стартира нашето предаване по Канал 1. Добрият ни приятел Милен Цветков тогава водеше новините. Преди първото излъчване на “Мрежата”, той си позволи да каже в края на новините: “След новините гледайте новото предаване за компютри, технологии и интернет “Мрежата”!”

     Екипът разряза тортата, хапнахме и отидохме да разглеждаме сайтове, за да ги показваме на зрителите и да ги радваме с нови неща.

     - Как стана водещ на “Мрежата”?

     - Казвам че стана случайно, но не е така, защото практически аз съм продуцент на това предаване. Нека първо да попитам: “Отива ли ми да съм водещ на “Мрежата”?” Сигурно не. Представите за хората, които се занимават с компютри, са по различни. Те са едни такива бледички, изпити, с очилца. Категорично не отговарям на тези представи. По-хубавото е, че може би не си спомням как съм станал водещ, но че ми е много приятно да го правя.

     В “Мрежата” представяме на хората един свят, недостъпен за много от тях. По възрастното поколение много губи от факта, че не ползва интернет.

     - Познат си от “Частен случай”. Разкажи повече за това време.

     - Това е един много странен период от живота ми. “Частен случай” беше едно съвсем ново предаване, което генерирахме с Жоро Кузмов, тогава шеф на Ефир 2. Горд съм, че бях машината, пробила пътя за това предаване. Формата е моя, аз съм казал: “Така ще изглежда предаването!” В периода, когато се създаваше “Частен случай”, Кузмов измисли името. Аз направих първите три броя. След това поработихме няколко предавания с Юли Петров, после дойде Драго Драганов, после цяла плеяда от знайни и незнайни репортерки. Дълго време бях изпълнителен продуцент. Много мое е, много ми е по сърце това предаване. Малко тъжно стана накрая. Здраве да е!


“Много искам да пътувам, но не ми остава време.”
     - Труден ли бе преходът от репортер и продуцент в “Частен случай” към водещ в “Мрежата”?

     - Да, много бе труден преходът. Аз имах окото и навика да критикувам, докато това не е основното изискване за един водещ. Може да се изисква от него да е забавен, чаровен, интересен, но със сигурност не и да критикува. И затова сега, като си гледам първите предавания, са ми много смешни. В началото имаше един такъв лаф, че “Мрежата” е сплав между “Частен случай” и “Компютърни мечти”. В началото работехме с част от екипа на “Компютърни мечти”, бившето предаване.

     Разбрали сме, че повечето неща, които се представят по телевизията, страдат от сериозността си. Те могат да са много сериозни като тематика, но да нямат подходящия начин на поднасяне. И затова в “Мрежата” се стремим да говорим за сериозни неща забавно и интересно.

     - Как подготвяте предаването?

     - С много смях, забавляваме си се! Първоначално “Мрежата” бе насочена към хората, които нямат почти никакъв достъп до интернет. След това нещата започнаха да се развиват. За тези четири години хората с достъп до нета се увеличиха в пъти и вече подбираме неща, за които е необходимо по сериозна връзка.

     - Как прекарваш свободното си време?

     - Ти се шегуваш!

     - Добре, как щеше да го прекарваш, ако имаше такова?

     - Нямам толкова лента. Много искам да пътувам, обичам да се занимавам с растения. Имам бонзайчета и много различни растения, много им се кефя. Обичам хубави филми с добро озвучаване. Карат ме да забравя за известно време на кой свят съм. Обичам да чета книги, не много тежки, като някакви философии. Харесвам О’ Хенри, Стайнбек. Обичам да се гмуркам, да ходя на разни недостъпни места.

     Много харесвам джипове. Имам джип голям. Карам напред, назад, голям фен съм на 4Х4. Какво още обичам? Да се срещам с приятели и да пием вино. Много играя бридж. Да се срещам с жени.


“В “Мрежата” се стремим да говорим за сериозни неща забавно и интересно!”
     - Какво мислиш за интернет медиите?

     - Почти всички сериозни издания, които аз знам, имат онлайн версия. Тези, които се водят за сериозни, държат да имат. Все по-малък става ресурсът от време на хората. Не смятам, че останалите медии, като с вълшебна пръчка, ще отмрат директно. Бъдещето на интернет медиите е предопределено да успее. Но никой не може да ми отнеме очарованието да прочета истинска книга!

     - Имаш ли девиз или любима мисъл?

     - Аз съм зодия Овен. Девизът на Овена е: “Аз мога, аз искам”, нещо такова.

     Имам любима мисъл, тя е молитва:

     “Господи, дари ме със сила, да преодолея всички неща, които не мога да преодолея.
     Господи, дари ме с търпение да изтърпя всички неща, които не мога да преодолея.
     Господи, надари ме със разум да мога да различавам едните от другите”



последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.