Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гергана Стоянова: “В “Иначе” обръщаме внимание на шоубизнеса по света!”
Десислава Бакърджиева - 4 Декември 2003

     Чаровната водеща на предаването “Иначе” по BTV Гергана Стоянова е завършила НАТФИЗ при професор Надежда Сейкова, специалност “актьорско майсторство и драматичен театър”. Обича да се занимава с мода в свободното си време, има дъщеричка Яна на година и девет месеца.


Гергана Стоянова вече трета година е водеща на предаването “Иначе” по BTV.
     - С какво се занимаваше преди да станеш водеща на предаването “Иначе”?

     - Играех в Пазарджишкия театър, в театър “Сълза и смях” в София и в театър Барбуков. Имаше период, в който правех предаването за БНТ “Природата в нас” на тема екология и здраве. Всъщност оттам получих опит за работа в телевизията. Телевизионният ми дебют беше в предаването “Знаете ли български?”.

     - Как стана водеща в BTV?

     - Получих покана за работа в телевизията, приех и вече трета година водя предаването “Иначе”. Не съжалявам за това решение, много добре се чувствам!

     - На кого е идеята за “Иначе”?

     - Когато ме поканиха, ме попитаха какво бих могла да правя и аз естествено казах културно предаване. Нещо, което да е свързано с театър и кино. Много цинично би било да правя нещо друго, при положение, че това съм завършила и с това ми е интересно да се занимавам.

     - Кой измисли името на предаването?

     - Името го измисли първият режисьор на “Иначе” Мариан Маринов. Лично на мен това име страшно много ми допада.

     - Как минава един твой работен ден?

     - Ужасно много работя. Просто 24 часа са ми прекалено малко в едно денонощие. Това е най-големият ми проблем. Имам амбиции, които непрекъснато се стремя да осъществявам, без в същото време да съм прекалено амбициозна. Обичам да уча езици. Уча английски и испански вечер. Понякога ходя на дублаж, дублирам филми. С доста неща се занимавам.


“Всичките ми желания нямаше как да ги събера в едно, освен ако не кандидатствам във ВИТИЗ!”
     - Как подготвяте “Иначе”?

     - Първоначално темите в “Иначе” бяха за културни събития, пиеси. Трудно беше първите 4 месеца, докато хората научат за предаването. След това получавахме толкова информация, че дори съм съжалявала, че в едно предаване не мога да вкарам повече неща, защото 25 минути са твърде малко. Имахме класификация поради ограниченото телевизионно време - качество, важност на събитието и т. н.

     Сега в предаването теми са от сферата на шоубизнеса. Би трябвало да включваме и шоубизнеса в България, но тук той е на много ниско ниво. Пък и в доста предавания, както и в новините, се споменава непрекъснато какво се случва с дамите и кавалерите от музикалната и театралната ни сцени. Обръщаме повече внимание на шоубизнеса по света и, разбира се, стремим се да има някаква жълта страна на новините, които представяме. Оказва че, че това се търси, това се продава.

     - Коя е любимата ти звезда в киното?

     - О, много са, но Шон Пен ми е любимият актьор, а от актрисите харесвам Глен Клоуз, Уинона Райдър. Имат невероятно силни филми. Не мога да разбера защо в България няма добро кино. Не е защото нямаме добри актьори и режисьори. Всъщност знам защо! Нямаме такава производителност, че да натрупаме опит и да станем наистина добри. Нямаме и толкова теми за добри сценарии. Ние обаче си имаме нашите балканските теми, които за съжаление няма кой да разнищи.

     - Любимият ти жанр кино?

     - Аз харесвам комедията, стига да е добре направена. Да е добре преценена границата между добрия хумор и простотията.

     - Какво правиш в свободното си време?

     - Нямам такова. Иначе обожавам да шия дрехи, но не за себе си. Занимавам се с детето, това е най-голямата ми радост. Мисля че жените, които не са раждали и не са гледали деца, няма как да осъзнаят подобно щастие.


“Имам амбиции, които непрекъснато се стремя да осъществявам!”
     - Какво харесваш най-много в себе си?

     - Ще ми се да кажа организираността, обаче като имам толкова много ангажименти, много често се хващам, че всъщност ми липсва организираност. Но виждам недостатъците си, знам какво точно да оправя в себе си.

     - Каква мечтаеше да станеш като малка?

     - Много неща съм искала да стана. Първо исках да бъда учителка, след това да стана спортистка. Тренирала съм 11 години лека атлетика. По-късно пожелах да стана актриса и то защото всичките ми желания нямаше как да ги събера в едно, освен ако не кандидатствам във ВИТИЗ. Там ме учеха и на танци, аз исках да танцувам. Обичам да танцувам, стига да може да се потанцува на дадена музика. Например “Alice In Chains” са ми любимци, но на тях не може да се танцува. Слушам и техно, Трейси Чапман и др.

     - Имаш ли девиз или любима мисъл?

     - Не, май минах този етап. Преди години имах девиз - “Вярвай в себе си и ще победиш”. Обаче сега това ми звучи смешно. Винаги правя това, в което вярвам. Стремя се да отсявам най-важното, такава е философията ми.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

zz top
11 Feb, 2012 | 15:21

Много си е красива даже Герито!! Как не съм я срещнал преди ...20г. примерно!!

NIKOI
15 Nov, 2005 | 15:18

mnogo si e hubava,no niakoi po nova snimka niama li?

Vulgar
14 Dec, 2003 | 11:43

Alice in Chains - ami to si e za vlubvane v G.S. - mnogo r got:)

fen
05 Dec, 2003 | 00:44

ti si kljoshtav. idealna si e jenata.

Я.Г.
04 Dec, 2003 | 15:59

хубава е тая девойка ама е малко кльощава...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.