Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Марио Василев: “В телевизия ММ чувствам колегите си като приятели!”
Десислава Бакърджиева - 26 Ноември 2003

     Марио Василев, 19-годишен, от две години уебмастер на телевизия ММ. Учи в Нов български университет, специалност “графичен дизайн”.


“Повечето си колеги ги чувствам не като колеги, а като близки приятели.”
     - Започнал си работа в телевизия ММ на 17 години. Как се случи това?

     - Беше малко странна история. Изключителен почитател съм на телевизия ММ, правех й фен страници, печелих почти всички награди. Един ден дойдох да си получа поредната награда. Една от бъдещите ми колежки, както се оказа по-късно, ме попита дали съм дошъл за конкурса. Аз се поинтересувах за какъв конкурс става въпрос. Телевизия ММ си търсеше уебмастер, дадоха ми да направя проект за 3 дни. Обадиха ми се, че са ме избрали и така започнах.

     - Какви са задълженията ти като уебмастер?

     - Постоянно се занимавам със сайта на телевизията. Ежедневно попълвам с нова информация за предаванията, за водещите, за всичко, което се случва в телевизия ММ. Лошото е, че всеки има свои изисквания, къде да се намира информацията за него в сайта и т. н А аз не мога да угодя на всички.

     - Над какво работиш в момента?

     - Довършвам новия сайт на телевизия ММ. Иска ми се някой да не го хареса, за да мога да направя нов. Обаче всички го харесват.


На екскурзия в Испания!
     - Замислял ли си се, след като работиш в телевизия, да застанеш пред камерата?

     - Не. Преди да стана уебмастер пробвах да съм водещ на едно предаване. Това беше най-големият кошмар в живота ми. Тогава разбрах, че имам панически страх от камерата. Повече не мисля да опитвам.

     - Напрегнат ли е ритъмът на работата ти?

     - Напрегнат е, но сред екип от млади и много разбрани хора, напрежението намалява. От общуването с тях всичко става по-лесно.

     - Имаш ли добри приятели в телевизията?

     - Повечето си колеги ги чувствам не като колеги, а като близки приятели. Не сме само в работата заедно, излизаме и се забавляваме. Въобще много сме сплотени.

     - Учиш графичен дизайн. Защо?

     - Аз умея нещо, но нямам диплома за него. Благодаря на телевизия ММ, че въпреки това ме прие. Но аз държа да имам документ, който да мога да покажа, а и винаги има нещо повече, което можеш да научиш. Практиката го доказва непрекъснато.

     - Кое най-харесваш в работата си?

     - Най-хубавото нещо е, че спрях да влизам в интернет, докато съм си вкъщи. Преди да започна работа, само това правех. Вече ми е писнало, по цял ден съм пред компютъра, а сега върша много по-интересни неща вкъщи.


Венеция е изключително красив град!
     - Как прекарваш свободното си време?

     - То е много малко, въпреки че на тези години би трябвало да имам много свободно време. Понякога се чудя защо започнах работа толкова рано, никой не ме е карал. Но аз винаги съм разчитал на себе си, не на родителите си. Иначе свободното ми време е вечер. Има поне 2 дена в седмицата, в които не спя нощем. Единият е петък, когато излизам и ходя по купони. Обичам да се забавлявам, обичам да съм сред много хора, сред приятели.

     - Каква музика обичаш?

     - Напоследък доста разширих музикалния си кръгозор. Вече слушам рап и техно. Нямам музикални ограничения, обичам разнообразието. Не обичам чалгата и се радвам, че в ММ няма чалга, в противен случай нямаше да издържа да работя тук.

     - Какво мислиш за интернет медиите?

     - Много се радвам че ги има. Надявам се да се развива тази дейност и в България, като в другите страни. Е, в България всичко идва малко по-късно, но хубавото е, че все пак идва.

     - Имаш ли девиз?

     - Девиз нямам. Просто гледам винаги положително на нещата. Аз съм весел човек, обичам всички около мен да са окей, гледам на всички да им е хубаво.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.