Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Владимир Дончев: В Пловдив-област за сведения на незапознатите НДСВ има кметове на три общини
11 Ноември 2003

Владимир Дончев е председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Председател бе на предизборния щаб на Нина Радева, както и на градския предизборен щаб на НДСВ.

     - г-н Дончев, в днешната преса бяха тиражирани опасенията ви относно действията на МВР във връзка със засилената криминална активност. Какво ще добавите по въпроса?

     - По повод на всички коментари в средствата за масова информация заявявам отново притеснението си от криминогенната обстановка в столицата и извършените тежки криминални престъпления в последните дни. Очакванията ми са за бързи резултати, които трябва да се докладват пред КВСОР. Комисията работи месеци наред по закона за оръжията да даде добра законова база на МВР за противодействие на престъпността. Със закона уредихме полицейската регистрация и задължихме МВР да изземе наличните оръжия от криминално проявените лица, регистрирани в МВР. Със закона забранихме внасянето на огнестрелно оръжие в питейни заведения и барове- вечерно време.

     Поради тези причини не приемам никакви обяснения, че тази законова норма не може да се изпълнява. Ако охраната на баровете и дискотеките допуска въоръжени лица, то съответно лицензът на охранителната фирма трябва да бъде отнет.

     - Как ще коментирате изявленията на ген. Нонка Матова, в които тя твърди, че носите персонална отговорност за загубата на Нина Радева?

     - Що се отнася до обвиненията, от страна на г-жа Н. Матова, явно тя не е добре запозната с проведената в Пловдив и областта кампания, нито с резултатите от нея. За разлика от София, където НДСВ е пета политическа сила в общинския съвет, в Пловдив НДСВ е на трето място по брой на общинските съветници. В Пловдив кандидатът за кмет на НДСВ изпревари по резултати кандидатите на ВМРО и Гергьовден за разлика от София.

     В Пловдив област за сведения на незапознатите НДСВ има кметове на три общини- Раковски, Садово и Първомай, като предстои балотаж в град Сопот, където се надяваме да спечелим. В Пловдив област НДСВ има в момента още три зам- кметове- в община Родопи, Садово и Стамболийски. НДСВ има кметове на 6 населени места, 21 общински съветници в 9 общини. Към момента НДСВ има председател на Общински съвет в община Асеновград, Раковски, Карлово и Родопи.

     Всичко това показва, че НДСВ има сериозни позиции в общинските съвети, както в Пловдив област, така и в Пловдив град, които смятаме да защитим чрез активна политика в полза на гражданите.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.