Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Димитър Василев: Ще дадем път на младите хора!
Николай Атанасов - 7 Ноември 2003

     Димитър Василев има висше юридическо и икономическо образование и собствена адвокатска практика. Избран за общински съветник в община Родопи от квотата на НДСВ. На първото заседание на новия Общински съвет на Родопи с 16 гласа “за”, 12 “против” и 1 невалиден, Димитър Василев е избран за председател на местния парламент.


     - Г-н Василев, кои са основните проблеми, пред които е изправена община Родопи?

     - Като цяло проблемите на общината не се различават съществено от тези, които са актуални и за страната като цяло - безработицата и сигурността на хората. Разбира се, Родопи има и специфични проблеми, свързани с географското й положение и поминъка на жителите й. Като най-остър се очертава проблемът с липсата на канализация в населените места, въпреки че вече има планове за изграждането й в някои селища. Други проблемни области са подпомагането на земеделските производители, охраната на продукцията, монополизирането на реализацията й от страна на прекупвачите, както и недостатъчно развития междуселищен транспорт.

     - Какви ще са основните приоритети в работата на новия Общински съвет?

     - Засега не бих се ангажирал с конкретен отговор на този въпрос. Първо трябва да направим обстоен преглед на моментното състояние на общината, за да си дадем ясна сметка за изходните позиции, от които ще започне нашата работа. Все пак основните ни задачи ще са свързани със стартирането на проектите за строеж на канализация, привличането на инвестиции в общината и борба с безработицата чрез програми за временна заетост, които най-вероятно ще са фокусирани в областта на земеделието. Наша цел е в структурите на общинската администрация и в другите работни екипи, в качеството им на експерти, място да намерят колкото се може повече млади специалисти. Смятам, че техният потенциал ще помогне на общината да заработи по-добре!

     - Очертаха ли се вече коалиционните партньори, на които ще разчитате в по-нататъшната си работа?

     - Ще подам ръка на всяка политическа сила, която е готова да работи за по-доброто бъдеще на Родопи. Аз, както и колегите ми, избрани от квотата на НДСВ, ще подкрепим всяка идея, която е полезна за развитието на общината, независимо от коя страна на политическото пространство идва тя.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

brum
25 Nov, 2003 | 10:47

I dokolkoto znam predsedatelq na Obstinskiq sawet ne trqbwa da u4astwa w AD-ta...

Али Баба
23 Nov, 2003 | 15:19

Значи не били компютри, ами компоти? И ако аз притежавам болница, значи съм доктор, така ли излиза? Само че за да си юрист /и икономист/, трябва да притежаваш съответните дипломи. И то не купени отнякъде, а собствени. Каквито г-н Василев , опасявам се, няма.


БГФАКТОР
19 Nov, 2003 | 15:07

След разговор с г-н Василев във връзка с интервюто сме длъжни да направим следното уточнение: Г-н Василев е не адвокат, а юрист и собственик на юридическа кантора "БГ Посоки". Редакцията благодари на своя читател, нарекъл себе си "Наблюдател", за сигнала за допуснатата неточност.

Наблюдател
16 Nov, 2003 | 03:34

" Димитър Василев има висше юридическо и икономическо образование и собствена адвокатска практика."

Явно във ВИф сериозно са разнообразили учебната програма, щом на Митко са му дали три дипломи вместо полагаемата му една, като двете бонус са право и икономика. А за собствената адвокатска практика нещо ме съмнява, защото за да имаш такава трябва да си адвокат, а г-н Василев не го откривам в регистъра на адвокатската колегия.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.