Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Добрина Икономова: “Музикалният театър ме потапя в друг свят!”
Десислава Бакърджиева - 28 Октомври 2003

     Добрина Икономова е водеща солистка в Музикален театър. През 1993 г. завършва Музикалната академия, специалност пеене в класа на Рени Бръмбарова и веднага дебютира в “Царицата на чардаша” на сцената на Музикален театър и на оперната сцена в Бургас в “Травиата”.

     Вече 8 сезона Добрина Икономова е в Музикален театър и участва във всички негови турнета в Германия, свързани с концертни програми, както и две оперни заглавия “Една нощ във Венеция” и “Веселата вдовица”. Носителка на две награди: 1 награда на конкурса на името на Христо Бръмбаров и специална награда от вдовицата на Калман за “Калманов изпълнител”. Два пъти е номинирана за “Кристална лира”.



Вече осми сезон Добрина играе най-различни роли в постановките “Царицата на чардаша” и “Веселата вдовица”.
     - Разкажи за последните си участия?

     - Вече осми сезон играя най-различни роли в постановките “Царицата на чардаша” и “Веселата вдовица” в Музикалния театър. Последният път изпълнявахме “Веселата вдовица” на немски език заради турнетата ни в Германия. Имахме доста сериозни изяви и в Япония, Швейцария и Австрия.

     - Кое е най-вълнуващото в едно турне?

     - Всяка сутрин ставаме рано, цял ден пътуваме. Доста е изморително. До момента, в който прозвучат първите акорди от музиката и излязат първите тонове от гласа ти. Потапяш се в друг свят и няма значение, че ти стиска обувката, нещо се е скъсало в костюма ти и си целият в карфици и т. н. Всичко се забравя, докато се опитваме да “излъжем” публиката, да я откъснем от действителността поне за няколко часа.


“На сцената се потапяш в съвсем друг свят!”
     - Какво ти предстои?

     - Април месец ще поставим новата премиера на “Прилепът” в Музикален театър. Представлението ще е изключително, надявам се аз самата да се справя добре с ролята. си.

     - Партнираш си с Марио Николов? Как се работи с него?

     - Супер естествено, той е много интелигентен млад човек. Каквато и импровизация да направим, винаги единия може да разчита на другия и да му отвърне. Разбира се, харесвам и всички останали колеги.

     - Стават ли гафове по време на представления?

     - Да, веднъж забравих да изляза на сцената и двама мои колеги удариха един измислен дълъг диалог. Аз пък си седя зад кулисите и чакам нещо, какво и аз не знам. На последното представление на “Царицата на чардаша” имаше интересни моменти. Не бяхме играли спектакъла от доста време. Един колега излезе по-рано на сцена и трябваше да запълним дупката по някакъв начин. Случват се такива неща, просто се опитваш да заблудиш публиката, че това е част от представлението.


Добрина Икономова си партнира с Марио Николов на сцената.
     - Първите ти стъпки в професията?

     - Когато постъпих в Музикален театър, трябваше да играя в една вече готова постановка в класиката “Царицата на чардаша”. Партнирах си с Арон Аронов, Донка Шишманова, Людмила Чешмеджиева. Видин Даскалов, лека му пръст, също ми помогна в един спектакъл. Всички тези големи изпълнители, които съм гледала от салона като малка, ме приеха по изключителен начин.

     - Как се насочи към оперното пеене?

     - Аз съм от музикантско семейство. Баща ми е Димитър Йосифов, естраден певец. Неговата голяма любов обаче е оперната музика, той е искал да стане тенор. До 9-ти клас ходих в балетно училище. Това бе решение и на двамата ми родители. Специално за балетното училище майка ми казва, че ме е записала, защото там се учи задължително пиано. По-късно се запознах с Рени Пенкова, дългогодишна солистка в операта и преподавател в Музикалната академия. Тя каза, че имам глас и ме изпрати при моята първа учителка по пеене Милка Ганова.

     - Каква музика обичаш?

     - Италианската естрадна музика. Баща ми продължава да ме залива с всичко ново от Сан Ремо, тъй като от години ходи там по работа. Общо взето не слушам много музика, тъй като и без това цял ден си пълня главата с ноти. Слушам в колата българско радио.


“Имахме доста сериозни изяви и в Япония, Швейцария и Австрия!”
     - Какво обичаш да правиш в свободното си време?

     - Да спя. Определено имам нужда от повече сън, за да се чувствам добре. А и казват, че сънят е най-добрата почивка за гласа.

     - Кое свое качество цениш най-много?

     - Това че мога да харесам компанията на всеки, докато общувам с него.

     - Имаш ли девиз?

     - Който върви бавно, стига далече!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ekaterina
23 Mar, 2007 | 14:36

mn q obi4am!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.