Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Георги Иванов: След края на сезона се връщам във Франция
23 Октомври 2003

Звездата на Левски Георги Иванов бе онлайн гост на сайта “Топспорт”. Бившият национал отговори на въпросите на футболните запалянковци.

     - Какво мислите за играча на Локо (Пд) - Камбуров, той ли ще е новата надежда на българският футбол ?

     - Мисля, че е добър футболист, но от него зависи дали ще се развие по нататък още повече.

     - В последните мачове на Левски все по-често действате в лявата част на терена, или от по задна позиция. Какви са специфичните треньорски указания по този въпрос? Само на фактът, че играете едновременно на терена с Георги Чиликов ли се дължи това, или сте получил свобода на действие?

     - Това е изискване на Георги Василев. Той иска да играя малко зад Чиликов. Чувствам се добре на всякакъв пост в атака.

     - Каква бе причината при Георги Тодоров нападението на Левски трудно да вкарва голове, а сега за 2 мача е вкарало 10 гола?

     - Георги Василев е един много добър треньор, доказал се е и е постигнал много, но с това не казвам нищо ново, което хората не знаят. При Георги Тодоров в Левски имаше доста контузени атакуващи футболисти и затова Левски нямаше мощ в атака и вкарваше малко голове. Сега всички са здрави и резултатите според мен ще бъдат много по-добри отколкото преди.

     - Добро ли е според вас сработването между нападателите на Левски на този етап?

     - Синхрон се изгражда с години, а двама от четиримата нападатели в Левски (аз и Демба-Нирен) дойдоха преди два месеца. Ако някои си мисли, че отбор се прави за 3-4 месеца, се лъже, тим се прави за няколко години.

     - Не ви ли тежат на съвестта контузиите на Стефан Джилио и Йордан Господинов?

     - Не ми тежи нито една травма, която е получил някой футболист, защото никого не съм контузил нарочно. Във футбола стават такива неща, който не иска да му случват инциденти да си стои в къщи. Това са рисковете на професията.

     - Как оценявате качеството на българското първенство?

     - В момента в България не се играе най-красивия футбол, но все пак не трябва да забравяме, че най-малко 30-40 добри футболисти играят в чужбина. Ако условията в България бяха такива както в чужбина и тези играчи бяха останали в България, нивото на клубния ни футбол щеше да бъде на много високо ниво и тогава можеше да говорим за пробив в европейските клубни турнири.

     - Кой е любимият ви чуждестранен отбор?

     - Не съм фен на никой. Харесват ми отборите, които играят красив футбол.

     - Смятате ли, че с наличният потенциал Левски ще може да играе в Европа и на пролет?

     - Левски има голям потенциал като футболисти и като отбор, но само от нас зависи дали ще отстраним Славия (П). Чешкият тим е един много добър тим, техният футбол в момента е във възход и затова ще ни бъде много трудно.

     - Какво ще стане с вас след края на сезона?

     - След края на сезона трябва да се върна във Франция, но какво ще стане след година ще разберем тогава.

     - С кой плеймейкър сте се чувствал най-комфортно в отборите, в които си играл?

     - Плеймейкърите в съвременния футбол изчезнаха. Кривия и Асен Николов са може би най-добрите плеймейкъри в България.

     - Какъв ще е резултатът със Славия, от който зависи дали Левски ще се бори или не за титлата?

     - Футболът е игра и винаги можеш да загубиш даден мач. Аз казах преди малко, че Левски винаги играе за победа. Излизаме да победим “белите”пък ще видим какво ще стане.

     - Оправи ли се най-накрая атмосферата в Левски ? Кога най-накрая и футболистите ще започнат да поемат отговорност?

     - Атмосферата в самия тим винаги е била добра. Появиха се проблеми извън съблекалнята и терена, които по някакъв начин рефлектираха и върху играчите.

     - Обидихте ли се когато при смяната ми на мача Локо Пд-Левски, публиката на Локо започна да ви освирква, а до скоро ти беше неин любимец?

     - Това са нормални неща. Вечни любимци няма, така че публиката си е в правото си. Аз винаги ще обичам Локо (Пд), това е отборът, който ме направи футболист и това, което съм в момента.

     - Защо не можахте да се наложите в Рен?

     - По много причини. Не можах да се приобщя към начина на живот във Франция. Контузиите и смяната на треньора също повлияха. Но за това, че не играх във Франция вината си е изцяло моя.

     - Мислите ли реално, че Левски има шанс този сезон за титлата, като се абстрахирате от клишираните фрази от типа “Левски винаги играе всеки мач за победа”, “Левски докато има шансове, ще гони първото място”, “В Левски винаги се мисли само за шампионска титла и купа на България” и т.н.? Питам на фона на класиране, играта на Левски и другите отбори, селекция и т.н.

     - Левски има много големи шансове да стане шампион. При тази точкова система - седем точки не са нищо. Сериозните мачове тепърва предстоят за Локомотив (Пд). Преките двубои между Левски и ЦСКА ще решат титлата.

     - Пречеше ли някой на продажбата ви в чужбина ?

     - Никой не е пречил и никой не може да бъде обвиняван за това нещо.

     - Защо се отказахте от участие в националния отбор?

     - Националния тим има футболисти, които през последната година дадоха много и имат голям принос за класирането на ЕВРО 2004. Аз самия съм играл много малко, за да отида на мястото на някои друг и това е мое лично становище, които мисля, че е правилно.

     - Водени ли са разговори за преминаването Ви в ЦСКА? Както се появи в пресата.

     - Аз винаги съм казвал, че в България ще играя само в Левски. Всичко друго са спекулации.

     - Каква е истината за контузии, от които често страдате и заради които често отсъствате от терена за продължително време (и преди в Левски, после в Рен и сега пак в Левски)? Благодаря предварително за отговора и пожелавам късмет и много голове, които да радват нас - привържениците на Левски.

     - Контузиите са нещо нормално в професионалния спорт, няма играч който да не страда от контузии, но при мен често се случва да изляза на терена без да съм възстановен и много пъти съм се контузвал отново.

     - Още ли играете джитбол с Наско Сираков. Ако да- кой печели по често?

     - С Наско не играем джитбол, но се чуваме по телефона. Моето мнение съм го казвал и преди. За мен това е човекът, който най-много разбира от футбол в България. Наско ме е побеждавал повече на джитбол.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.