Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Малин Кръстев: “Със Зуека само дебнем за някой гаф!”
Десислава Бакърджиева - 9 Юли 2003


“Обичам да играя провокативни роли!”
     Малин Кръстев е водещ на предаването “Господари на ефира” по Нова телевизия, заедно със своя приятел Васил Василев-Зуека. Обожава работата си и смята, че за всеки актьор има място под слънцето. Участвал е в много български и международни филмови продукции.

     - В предаването “Господари на ефира” импровизирате ли със Зуека или карате по сценарий?

     - По принцип обичаме да импровизираме. Предизвикателство за “Господари на ефира” бе да открием подходящите сценаристи. Избирахме ги в два тура. Някои от тях за първи път пишеха каквото и да било. За нас не опита, а бързите рефлекси бяха много важни. 50 % от предаването протича по сценарий, 50 % е импровизация. Зад гърба ни стои екип от 112 души и 15 редактора.

     - Сърдят ли се хората, когато показвате грешките им?

     - Повечето водещи на телевизионни предавания са наши приятели и много се забавляват от материалите, които показваме в “Господари на ефира”. Освен това ние не ги съдим. В самото начало Къци Вапцаров реши, че срещу него водим война, но после видя, че не е единствената звезда в “Господари на ефира”. Стремим се да показваме най-сериозните грешки на различните телевизии. Показателен е случаят по БНТ, когато при теглене на наградите от спортния тотализатор не бяха показани сферите. Това е против закона, но само от “Господари на ефира” му обърнахме внимание.

     Вършим работата си не с цел да сме коректори или да се правим на СЕМ. Не е най-важен и хуморът. Разкриваме безхаберието и липсата на професионализъм на 617 кабелни телевизии у нас. Всеки журналист трябва да държи сметка за своето поведение пред камерата.


Малин Кръстев и Васил Василев - Зуека са водещите на “Господари на ефира” по Нова телевизия.
     - Откога се познаваш със Зуека?

     - Със Зузи се познаваме от ВИТИЗ. Заедно бяхме и в “Ку-Ку”, където се задържах съвсем за кратко, в периода 1991-1992 г. Това бе най-бедното предаване по БНТ. Обикаляхме с плакати и събирахме от хората пари, за да имаме средства за следващо предаване.

     - Как Магърдич Халваджиян те хареса за своя филмов дебют “Печалбата”?

     - Това стана по време на снимките на американската продукци на Рой Шайдер “Фатално”. В нея двамата със Зуека бяхме пленени италиански командири. Докато играехме, със Зузи непрекъснато се майтапехме.. По едно време Рой ни заплаши, че ще ни изхвърли, ако продължаваме в същия дух. Тогава към нас се приближи един човек с дълга коса, който носеше сценарий. Това бе Магърдич Халваджиян. Той реши, че именно ние сме хората, които му трябват за неговия филм. Прочетох сценария и много го харесах. “Печалбата” бе заснет за 18 снимачни дни, като снимахме по 16-17 часа в денонощието. Благодарение на Маги се получи филм със страхотна визия и уникален начин на разказаване. Мога само да му благодаря за гласуваното доверие и за шанса да участвам в продукцията. За “Господари на Ефира” Магърдич ми се обади миналото лято и ми предложи да стана негов водещ, заедно със Зуека.


Малин Кръстев, Зуека и Сашо Косев в кадър от “Печалбата” на Магърдич Халваджиян.
     - Разкажи за филмите, в които си участвал?

     - Изиграх Илко Кралев в “Хайка за вълци” - един изключително успешен сериал на БНТ. В “Огледалото на дявола” бях танкиста, играх и в “Сомбреро блус”, както и в “Ярост” на Илия Симеонов. Имам участия в 20 международни филмови продукции-италиански, френски и др. Скоро играх в “Пътуване към Йерусалим”, отново участвахме двамата със Зуека. Там той направи невероятна роля.

     - Ще те гледаме ли в някой нов филм?

     - Да, в “Пату”, където играя шофьор на такси. Във филма участва и Иван Бърнев. Това е нискобюджетна продукция. Имам роля и в новия български сериал “Бай Ганьо”, който ще бъде заснет в четири епизода.

     - Ролите на добрия или лошия герой предпочиташ?

     - Обичам да играя провокативни роли - образи, които са далеч от мен самия. Актьорът трябва да бъде адвокат на ролята. Изключително трудно е намериш амалгамата от чувства. Съдбата на човека е свързана и с добрите и лошите му страни. Първата ми роля в спектакъла “Спящата красавица” бе на вещицата. Ето ви една супер провокативна роля!


“За 8 години в Младежкия театър не съм си представял, че ще стана водещ в телевизия!”
     - Какво обичаш да правиш в свободното си време?

     - Аз свободно време нямам. Много съжалявам, че не мога да отделям достатъчно внимание на четиригодишния ми син. Обожавам да поритаме заедно, да поиграем. Вместо това непрекъснато хвърча по задачи, което всъщност е едно безумие. Още от годините във ВИТИЗ пиша сценарии за пиеси, но не съм събрал смелостта да ги покажа на бял свят. Все пак смятам някой ден да ги дам на Мариус Куркински, за да даде своето мнение за тях. За мен Мариус е един изключителен талант. Човек, целунат от бога!

     - Какво мислиш за бъдещето на младите актьори в България?

     - За всеки от актьорското съсловие има място под слънцето. Младите български актьори имат великолепни постижения, обаче са страшно много на брой и трудно оцеляват.

     - Имаш ли любима мисъл?

     - Всъщност не. Но в момента главата ми ври от размисли над най-новата ми пиеса - уникално представление, в което имам много шантава роля. Влизам в кожата на три клонинга, които един алчен човек създава, за да използва за свои користни цели.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Forza NATO
29 Dec, 2003 | 13:02

Nqkoi znae li drugo pokolenie ot NATFIZ sled Zueka, Kamen, Vargala da e uspqlo?
Struva mi se stranno, hora zavurshili predi 10 godini, da zatvorqt vsichki varti pred (zad) sebe si...
...I taka na tezi koito zavurshvat NATFIZ im ostava samo edno- da peqat pesni...

robert de miro
11 Aug, 2003 | 17:07

nikoga niama da sprat predavanetovi pozelavam vi otdrugia sezon da vlezete vuv podobrata tv.znaite ce mnogo hora vi se naslazdavat na vaseto predavane potkrepata ot kolegi priateli e vecna.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.