Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ученик от Ловеч спечели участие в лагер на НАСА
23 Април 2012
Георги Митев е спечелил стипендия за участие в лагер на НАСА в конкуренция с още 230 кандидати от цялата страна

Ученикът Георги Митев от Средното общообразователно училище ”Свети Климент Охридски” в Ловеч спечели участие в лагер в космическия център на НАСА в Турция. Георги е седмокласник и е участвал в конкурса за млади лидери в областта на науката с видеоесе, посветено на колонизацията на планетата Марс.

Заданието на конкурса е включвало представяне на концепцията на български и английски език. Освен факти и данни за планетата Марс, във видеоклипа е включена и информация за възможностите в бъдеще на тази планета да живеят хора от Земята. Ловешкият ученик е спечелил стипендия за участие в лагер на НАСА в конкуренция с още 230 кандидати от цялата страна и очаква с нетърпение пътуването си до космическия център в Измир, Турция, през юли тази година, съобщава БНР.

Центърът на НАСА е един от петте, в които за осма поредна година българчета ще имат възможност да се обучават по специално разработени от американски специалисти програми. До този момент повече от 100 български деца на възраст от 9 до 16 години са имали щастието да провеждат занимания на тренажорите в центъра и да разберат в какво се състои подготовката и как протича един космически полет. В продължение на шест дни участниците правят това, което всеки истински астронавт прави в хода на своята подготовка.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.