Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Преговорите със земеделците продължават, блокадите също
9 Февруари 2024
Независимо дали днешните преговори ще доведат до резултат, няма да има блокади през почивните дни
Поредният кръг от преговори предстои между протестиращите земеделци и правителството. Срещата е насрочена за днес следобед - дотогава недоволните фермери ще продължат с блокадите по пътищата на страната. Днес, по предварителните планове, тежката земеделска техника ще блокира за пет часа възлови пътни отсечки и кръстовища в цяла България.

След поредната среща преди два дни, недоразуменията останаха основно около финансовата  част от исканията, като правителството предложи няколко варианта за компенсиране на загубите на зърнопроизводителите, и все още не е ясно кой от тях и изобщо някой ще бъде ли приет, съобщава БНР.

Няма консенсус и около 150-те милиона, които държавата предлага като компенсация за загубите на чувствителните сектори - мляко, плодове и зеленчуци. Фермерите са изчислили, че за да  се запазят нивата на подпомагане от предишните две години са нужни 178 млн. лв.

Независимо дали днешните преговори ще доведат до резултат, блокади през почивните дни няма да има.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.