Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сбиха ли се в парламента Радостин Василев и Искрен Митев?
2 Февруари 2024
Стълкновението между двамата е станало на място, където камери нямат достъп
Независимият депутат Радостин Василев се оплака, че е бил нападнат от депутата от ПП-ДБ Искрен Митев, предаде БНР. Физическото стълкновение между тях е станало по време на блицконтрол с министър-председателя и не е било заснето от телевизионните камери, тъй като се е случило в близост до пленарната зала. 

Аз исках да задам втори въпрос към министър-председателя и съответно водещият на събранието Желязков ми каза, че нямам право, тъй като съм независим народен представител, коментира пред журналисти Василев. Отзад Искрен Митев се провикна, че предателите имали право само на по един въпрос. Отидох да си оставя телефона и документите на последния ред и на път за тоалетната, точно отзад, зад председателя, господин Митев, разминавайки се с мен, ме удари с рамо и се наложи да му разроша леко перчема, но Искрен Митев не е удрян. Той може да обвинява за каквото си иска, допълни Василев.

Искрен Митев потвърди за случая. Според него до ескалация на напрежението не се е стигнало, тъй като те са били разтървани от квесторите и друг депутат от ПП-ДБ - Настимир Ананиев. Квесторите са свидетели на цялото нещо. То беше изцяло предизвикано от Радостин Василев. Явно е било обмислено, защото е на място, където няма достъп до камери. Но това, което аз помня, е, че минавайки покрай него, той ме блъсна. Следващия момент, който помня, е как квесторите го държат и той замахва към мен. Това е, и аз просто се обърнах и си тръгнах.

За случая е информиран председателя на НС Росен Желязков. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
02 Feb, 2024 | 18:44

Радо всички са му големи фенове! И в парламента, и извън него.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.