Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Убиха Алексей Петров!
16 Август 2023
По Алексей Петров и по неговата спътница е стреляно с пушка в столичния квартал "Драгалевци"
Алексей Петров е застрелян в столичния квартал "Драгалевци", близо до лифта. При покушението тежко е ранена и жена, която се е разхождала с Петров в района, съобщава БНР. 

Представители на Прокуратурата и МВР дадоха изключително лаконична информация за случая с убийството на Алексей Петров в столичния кв. "Драгалевци".

В кратка обобщена информация от двете институции само посочиха, че Алексей Петров се е движил с трима души охрана и е вървял по обичаен маршрут.

Не бяха дадени повече подробности за вида на оръжието, с което е извършено убийството. 

Неофициално се твърди, че по Алексей Петров и по неговата спътница е стреляно с пушка. Няма яснота за това колко изстрела са били произведени. 

Мястото на стрелбата продължава да бъде блокирано от специални части на полицията. Блокирани са и входовете и изходите на столицата, като се проверяват всички съмнителни автомобили.

Кой е Алексей Петров?

Алексей Петров е роден на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Работи 8 г. в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990-те години.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по делото „Октопод“.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.Алексей Петров обявява награда от 100 хиляди долара за информацията кой стои зад атентата срещу него. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.