Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Министърът на енергетиката ще води преговори с Украйна за закупуване на оборудването за АЕЦ "Белене"
5 Юли 2023
Това решение ще даде възможност България да спре да трупа загуби по охраната и консервирането на това оборудване
Решението е да се започнат преговори за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна и се дава зелена светлина на министъра на енергетиката да води по същество конкретни преговори. Без да бъде стартиран този процес, няма как да разберем дали Украйна ще купи това оборудване. Това каза пред БНР Радослав Рибарски, депутат от ПГ на ПП-ДБ, член на енергийната комисия в Народното събрание.

По думите му това решение ще даде възможност България да спре да трупа загуби по охраната и консервирането на това оборудване и да възстанови разходите по арбитражното дело. "Този проект за АЕЦ "Белене" е далеч от каквато и да е реализация, а разходите по него само се трупат"

Според Рибарски в процеса на преговори ще стане ясно дали Киев има интерес към руски реактори, което е свързано с наличие на лицензирана площадка за АЕЦ. Доколкото знам, имат незавършен проект, който се нуждае от реактори, допълни той.

Той изказа очакване проекторешението да бъде гласувано в парламента.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.