Факти, Анализи, Коментари
   14 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Матури по математика за 7 клас - изтеглен е вариант 2
16 Юни 2023
На него се явяват близо 63 000 ученици. Изпитът ще се проведе в 1700 училища
В Министерството на образованието и науката беше изтеглен вариант 2 за днешното национално външно оценяване по математика в 7. клас. На него се явяват близо 63 000 ученици. Изпитът ще се проведе в 1700 училища, започва в 9 ч. и ще продължи 150 минути, предаде БНР.

В 11 ч. в над 1000 учебни заведения ще започне националното външно оценяване по математика за  10-окласниците, с продължителност 90 минути. За него не се тегли изпитен вариант.

Резултатите от тези изпити, както и от външното оценяване по български език и литература, проведено на 13 юни, трябва да бъдат обявени до 28 юни.
За 150 минути седмокласниците трябва да решат 23 задачи.

18 от тях изискват посочване на един верен отговор от четири възможни, съобщиха от МОН. Две са с кратък свободен отговор, а три задачи изискват разширен свободен отговор. Тестът по математика за десетокласниците има 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две – с разширен свободен отговор. Изпитът продължава 90 минути. Резултатът от НВО в 7. клас се използва като балообразуващ елемент при приема на ученици в 8. клас. Според промените в Наредбата за организация на дейностите в училищното образование от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти етап на класиране за прием след 7. клас. С резултата от НВО десетокласниците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втория гимназиален етап. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

С резултата от НВО десетокласниците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втория гимназиален етап.

Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.