Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Коментари на политическите партии за кандидатурата на Мария Габриел
10 Май 2023
ПП-ДБ няма да подкрепят ГЕРБ, защото партията не трябва да бъде допускана до изпълнителната власт
ПП-ДБ няма да подкрепят ГЕРБ и номинираната за премиер Мария Габриел. Това потвърди в кулоарите на парламента Даниел Лорер. ГЕРБ не трябва да бъде допускана до изпълнителната власт е основен мотив, поясни Лорер.

До голяма степен личността в този случай няма значение, защото Мария Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който е изпълнявал достойно своите задължения. В партия ГЕРБ има най-различни хора в нея и ние сме твърдо убедени, че там има както хора от едната страна на барикадата, така и хора от другата страна на барикадата. 

Какъвто и да е ходът, правителство няма да има и мисля, че всички ние го знаем - това заяви в кулоарите на парламента преди началото на днешното заседание на Народното събрание лидерът на Възраждане Костадин Костадинов. Ние не коментираме личности, а политики. Няма как да подкрепим политиката на ГЕРБ по отношение на еврозоната, войната в Украйна, липсата на какъвто и да е отбранителен или хранителен суверенитет, допълни Костадинов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира уклончиво. Да коментираме предположения на предположенията не е сериозно, след като има заявка от страна на ГЕРБ, че днес ще представят кандидата за премиер, заяви лидерът на ДПС.

Първият призив на ГЕРБ-СДС е отправен към ПП-ДБ за подкрепа и едва след като за пореден път ще си изясняват отношенията, тогава биха се обърнали към другите партии. Ние ще изчакаме още малко, нека двете - първа и втора партия, се разберат или да не се разберат и тогава ще си кажем мнението, заяви Корнелия Нинова от БСП.

От Станислав Балабанов от ИТН обяви, че подкрепа за евентуален кабинет с мандата на ГЕРБ минава през задълбочени разговори по отношение на програми и приоритети. Да, личността е достатъчно доказана в Европа, но не знаем какво ще бъдат идеите и приоритетите на първата политическа сила, която носи огромната отговорност в момента. Най-вероятно в една такава изострена политическа ситуация е добре да се надяваме, че ще се състави кабинет на споделените отговорности, защото в един такъв кабинет трябва да влязат доказани личности с качества и експертиза. Не можем да говорим за никаква подкрепа в момента, тъй като не сме провели необходимите разговори, допълни Станислав Балабанов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.