Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев: Ще връча първия проучвателен мандат на 15 май!
9 Май 2023
Партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната. Това е безотговорно към хората и държавата
На 15 май президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-тия парламент. Това каза държавният глава, след като поднесе цветя пред Паметника на Незнайния воин по случай отбелязването на 78 години от победата над нацизма във Втората световна война.

Измина цял месец от свикването на Народното събрание, а до момента то не е произвело никакъв резултат. За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори без да са изпълнили част от ангажиментите към своите избиратели, а партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната. А изглежда, че искат да вържат ръцете на служебното правителство и да го оставят без бюджет. Това е безотговорно към хората и държавата. Затова ще връча първия проучвателен мандат на 15 май, следващия понеделник. И много разчитам това време да се използва по най-добрия начин, заяви Радев.

Президентът призова политическите сили да не използват местните избори като повод за свикване на извънредни парламентарни избори. Ако наистина действията на партиите и техните сметки са подчинени на предстоящите местни избори, това обрича определено на неуспех и работата на парламента, и работата за съставянето на правителство, изтъкна той. Според мен не трябва тези неща да се свързват да се свързват, когато става въпрос за съставяне на правителство, политическа отговорност и приемане на важни закони.

Малко след съобщението на президента от ГЕРБ съобщиха, че ръководството на партията ще даде брифинг днес от 12 часа.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.