Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
8 в ареста за трагедията с имигрантите
18 Февруари 2023
18 имигранти бяха открити загинали в камион, заедно с още 34 човека в тежко състояние
Полицията съобщи, че са задържани 8 души във връзка с трагичната смърт на 18 имигранти, открити загинали в камион, заедно с още 34 човека в тежко състояние. По неофициална информация пет от задържаните са от Бургаска област - от Бургас, Карнобат и Каблешково. Двама заварчици от град Каблешково са сред задържаните петима души в Бургаска област, предаде БНР. Информацията е неофициална, от полицията в Бургас отказват коментар.

Кметът на Каблешково Ивайло Душев потвърди за полицейска акция снощи в града.

„Снощи полицията направи масирана акция, днес е спокойно. Доколкото чувам от граждани знам, че единият е задържан, но другият го издирват. Това е неофициално, мен никой не ме е информирал и търсил. Единият със сигурност е работил като заварчик, има някаква фирма за такива услуги и е местен, кореняк. Другият не го познавам лично, доколкото знам не е родом от града“

В момента се установява по какъв начин всеки един от задържаните в Бургаско е свързан с трагедията край село Локорско. Проверява се дали в цеха в Каблешково са изработени тайниците за камиона, където са били скрити 52-ама мигранти.  

Изяснява се дали единият от задържаните в Бургас е собственик на камиона, превозвал афганистанците. Той го бил закупил от човек от Търговище.  Арестуваните в Бургаско се конвуират към столицата, сочи още неофициалната информация. Според източници на БНР общо арестуваните по случая към момента са седем.

Цяла нощ от полицията претърсваха адреси из цялата страна за хора, свързани със случая.

В болници в столицата остават 34-ма мигранти, пътували в камиона със загиналите, намерен до софийското село Локорско.

Според информация от близки до разследването двама от задържаните са арестувани на територията на София и околни населени места, а 4-ма – в Бургас.

Изяснява се дали сред арестуваните не са водачът на превозното средство и негов спътник. Това обаче трябва да стане ясно след експертизи, които са насрочени от разследващите.

Камионът, в който бяха открити мигрантите, е имал един собственик по документи и друг реален собственик, като се изяснява дали и двамата имат съпричастност към случая на трафик на нелегални имигранти.

В превозното средство е бил оборудван специален тайник за мигранти, в който те са били качени от водача и неговия спътник, а като цяло товарната част на превозното средство е била използвана за превоз на дървен материал.

Разследващите са установили, че в последните месеци този камион е пътувал няколко пъти по един и същ маршрут между Източна България и столицата. Това е било установено след преглед на камери в различни части на страната.

Предстои да се установи дали в тези маршрути камионът е превозвал нелегални имигранти.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.