Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пребитият Християн Пендиков продължава да получава заплахи
22 Януари 2023
България няма да отстъпи от защитата на правата на нашата общност, допълни външния ни министър Николай Милков
На посещение във ВМА при пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков бяха външните министри на България и Република Северна Македония - Николай Милков и Буяр Османи.

"Казваме НЕ на възраждането на тези черни традиции, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на насилие над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от защитата на правата на нашата общност, които са хора с достойнство. Има ескалация, Християн и в момента продължава да получава заплахи по интернет, които са грозни думи", заяви българският външен министър.

По думите му лекарите трябва ще дадат информация за състоянието на Християн Пендиков.

"Християн Пендиков е пострадал заради идеите си. Един мъж с кауза, който я защитава. Ситуацията не трябва да продължава по този начин. България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това и други подобни деяния със строгостта на закона, за да се приключи с атмосферата на безнаказаност, която ражда ново и ново насилие", допълни Николай Милков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.