Факти, Анализи, Коментари
   21 Юни 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Решават дали да поканят Зеленски на откриването на Народното събрание
14 Октомври 2022
По инициатива на ГЕРБ днес в Народното събрание трябва да се проведе поредната среща на парламентарно представените формации
По инициатива на ГЕРБ днес в Народното събрание трябва да се проведе поредната среща на парламентарно представените формации. Този път темата е предложението на ГЕРБ украинският президент Володомир Зеленски да бъде поканен да направи видеобръщение на учредителното заседание на парламента,предаде БНР. 

Предложението бе направено вчера, няколко часа след като мнозинството от парламентарни формации реши посланиците на Русия и Беларус да не присъстват при учредяването на  48-ия парламент идната сряда. Зад идеята на ДБ застанаха ПП, ГЕРБ, ДПС и "Български възход", а против се обявиха БСП и "Възраждане". Те бяха критични и към идеята на ГЕРБ. 

"Надцакването по евроатлантизъм у нас продължава. Вдигам залозите и предлагам първото заседание да се състои в Киев! Така Митрофанова и да я каним, няма да дойде, а Зеленски ще се обърне към нас на живо, направо вместо Радев", написа във фейсбук Кристиан Вигенин от БСП. 

Пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че формацията му няма да участва в днешната среща:  "Това вече е крайна степен на дебилизаия и инфантилизация в българската политика. Ако решат да направят нещо подобно, просто ще се наложи да отправим ние покана към руската посланичка и тогава предполагам, че целият първи работен ден на Народното събрание ще бъде провален".

Все още няма яснота дали останалите формации ще приемат поканата на ГЕРБ или ще отговорят писмено.
Третата поред среща в рамките на тази седмица трябва да започне в 13 часа. 

До този момент партиите постигнаха консенсус само за разпределението на местата в пленарна зала.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.