Факти, Анализи, Коментари
   21 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП връща утре на президента празна папка
27 Юли 2022
Депутатите даже гласуваха да отпадне от дневния ред гласуването предложено от БСП
Със 117 гласа " за ", 106 " срещу " и един въздържал се депутатите, гласуваха да отпадне от дневния ред на седмичната стратегия на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна стратегия за срока юли - декември 2022 година, импортиран от ПГ на Българска социалистическа партия.

Този текст бе едно от условията социалистите да задвижат процедурата по изпълнение на мандата за съставяне на правителство. Идеята бе в четвъртък НС да гласува законодателна рамка, а ако тя събере мнозинство - в петък БСП да внесе при президента папка с реализиран мандат и да предложи Асен Василев за премиер.

БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" обаче не успяха да осигурят необходимата подкрепа, а 17 депутати от доскорошните им партньори от ИТН гласуваха с опозицията законодателната рамка да отпадне.

БСП ще върне мандата утре неизпълнен. Това съобщи председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Отговорността е на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", каза той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.