Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Ако се сформира правителство е добре за партията, но лошо за държавата
16 Юли 2022
Аз знам, че нямам шкафчета, кюлчета и подобни неща, за което съм се заклел, че кюлчета не съм имал никога, обясни Бойко Борисов
За ГЕРБ най-добре е да бъде сформирано правителство, каза лидерът на партията Бойко Борисов пред симпатизанти в Ямбол. Каквото и решение да вземат с третия мандат, в единия случай е добре за партията, в другия случай е лошо за държавата, предаде БНР.

Според Борисов държавата е в тежка криза. Повишеният износ не показва ръст на реалната иконочмика, подчерта той: 

"Икономическият растеж според БНБ е 1.9, което нищо - бензин, нафта, ток, жито! И не на последно място, Военно-промишления комплекс, както казах и в Бургас, работи 7-8-9 пъти повече. Чудовищна инфлация! Спад на брутния вътрешен продукт". 

Единственият шанс да се излезе от кризата са незабавни избори, подчерта Борисов. 

"Пъпната връв на ГЕРБ е евроатлантическата общност. В нейно име сме готови на компромис. Винаги съм се ръководел от: "Глас народен - глас Божи". Който народът определи, той управлява".

Борисов разкритикува "Продължаваме промяната" за действията и по отношение на финансовата, икономическата и съдебната система и заяви, че формацията се опитва да счупи и политическата система. Според него съдебната реформа на "Продължаваме промяната" се свежда до:

"До изречението: "Свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков - шеф на КОНПИ". 

Запитан за автентичността на снимките със златните кюлчета и парите и видеото, за които снимки се твърди, че са заснети в резиденция "Бояна", докато е бил премиер Борисов отговори: 

"Нито ме интересуват експертизи, нито каквото и да било. Аз знам, че нямам шкафчета, кюлчета и подобни неща, за което съм се заклел, че кюлчета не съм имал никога".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.