Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Парламентът обсъжда искането за оставка на председателя Никола Минчев
16 Юни 2022
Предсрочното му освобождаване поискаха 120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"
Депутатите ще обсъдят и гласуват искането за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Проектът за предсрочното му освобождаване беше внесен с подписите на "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", предаде БНР.

Проектът на решение за пресрочното освобождаване на председателя на парламента Никола Минчев от "Продължаваме промяната", иницииран от Има такъв народ",  е подписан от 120 народни представители. В мотивите се посочва превишаване на неговите права и системно и грубо нарушаване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Вносителите се позовават на осуетеното цялостно  изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска на закрито заседание за процеса на присъединяване на Северна Македония към ЕС и вземането на решения за одобряване на рамка за преговори.
 
Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов коментира, че председателят на Народното събрание грубо погазва законите. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че когато министърката се позовава на документ, че има гриф, това е безобразие от председателя на НС. Председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че така никой в България няма да разбере какви договорки е правил Кирил Петков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.