Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ИТН напусна управляващата коалиция
8 Юни 2022
В извънредно изявление лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите и слагам край на тази коалиция и на тази агония
В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че слага край на коалицията. „Доброволно излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, обяви той.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея, са две - Северна Македония и фактът, че в държавата вече няма пари. По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от политиката на Министерството на външните работи, на парламента и политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента”, мотивира се лидерът на ИТН.

„Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички ползи на властта. Че то сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев”, разяснява Трифонов.

„Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира още Трифонов.

„Ще започнат всякакви глупости, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха”, обясни още той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.