Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нинова: Обществото счита Русия за другарска страна
9 Май 2022
Едно от най-тежките неща, които виждах през последните дни, е българи се бият с българи поради войната в Украйна
Трябва да наложим несъгласие, в случай че се вземе решение за европейско ембарго за нефта от Русия, тъй като ембаргото би затруднило стопанската система, би довело до усложнения в работата на доста компании, до увеличение на безработицата, до повишаване горивата за потребителите.

Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в изявление за Би Ти Ви:  "Икономическите наказания, които се постановат, целят да затруднят съветската стопанска система и по този метод да попречват продължаването на войната. Но какъв е смисълът да искаш да убиеш непозната стопанска система, самоубивайки своята. Последният отчет на Организация на обединените нации, който излезе през вчерашния ден, установи, че над 107 страни в света към този момент са наранени от икономическите наказания".

"Едно от най-тежките неща, които виждах през последните дни, е българи се бият с българи поради войната в Украйна. Още една разграничителна линия в българското общество, а това, което би трябвало да ни сплоти, е нашият интерес, тъй като и едните, и другите страдат от високите цени на хляба, тока, от това че в случай че газовата рецесия се разрасне, 26 000 български компании са застрашени да бъдат затворени".

"По-голямата част от обществото у нас счита Русия за другарска страна - по тази причина беше и този висок % да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки - там чухме крайни отзиви, даже на хора в обединението. Спрямо България е другарска страна", счита Нинова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
10 May, 2022 | 13:37

Що не си ходиш у Русия, другарко!

водач на МПС
10 May, 2022 | 12:01

Що ли не се учудвам. Още преди векове древните са създали такава поговорка, подходяща за случая : Asinus asinum fricat ! Или преведено на български - магаре магаре чеше !



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.