Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тошко Йорданов: Кирил Петков и Асен Василев в момента правят рекет
10 Април 2022
Каримански не го оттегляме, защото няма причина, никаква! Второ, продължаваме да твърдим, че това е изнудване
Любомир Каримански остава кандидат на ИТН за нов управител на БНБ. Това обяви Тошко Йорданов преди коалиционния съвет. Йорданов обвини в рекет премиера Петков и партньорите си от „Продължаваме промяната“. Първо, господин Каримански е кандидат на "Има такъв народ" за поста "гуверньор на БНБ" и това е такова, каквото е. Ние стоим зад тази кандидатура! Второ, слушах изявлението на министър-председателя и, да ви кажа, това, което правят в момента Кирил Петков и Асен Василев, и "Продължаваме промяната", точната дума е рекет, коментира Йорданов.

Каримански не го оттегляме, защото няма причина, никаква! Второ, продължаваме да твърдим, че това е изнудване. Трето, използват проблема със строителните фирми колегите като натиск за вземане на решение. На всичкото отгоре правят намеци, че там има някаква корупционна схема, която ние ще реализираме. Аз не разбирам каква е тя, допълни той.

ИТН ще се откаже от предложения вариант НС да одобрява плащанията на АПИ, за да не спират ремонтите на пътищата в страната. Владислав Панев от "Демократична България" нарече решението на Андрей Гюров "достойна постъпка" и заяви, че най-добре е да има нова процедура за избор на управител на БНБ.

Панев добави, че ако кандидатурата Каримански влезе в пленарна зала, "Демократична българия" ще реши как да гласува, но, по думите му, по-скоро формацията няма да го подкрепи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.