Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за управител на БНБ
10 Април 2022
Премиерът Кирил Петков направи изявление, в което потвърди решението на Гюров
Кандидатът на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за управител на БНБ. Премиерът Кирил Петков направи изявление, в което потвърди решението на Гюров. Той подчерта, че постът "управител на БНБ" е важен, защото институцията следи всички плащания.

Андрей Гюров не желае да бъде избиран с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, обясни Кирил Петков. Той ще представи пред коалиционните партньори мотивите на Гюров за оттеглянето. Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Не желаем битката за управител на БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни, като закриването на Спепрокуратурата и Спецсъда. Няма пречка пред настоящия гуверньор на БНБ да остане на поста си до обединяване на коалицията около общ кандидат. Не бива да се допуска борбата за постове да взима превес пред истински важните цели на правителството.

Продължаваме промяната" няма да подкрепи господин Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография, които неведнъж споделихме, каза Петков пред медиите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.