Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Специален надзор на делото за катастрофата, при която в събота загина съдия Емилия Петкова
1 Февруари 2022
Тя изгоря в колата си след сблъсък на автомагистрала „Тракия“
По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев делото за катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина магистрат, ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура, съобщават от прокуратурата.

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

На 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 102-103 км, в района на гр. Пазарджик.

До момента е установено, че лек автомобил управляван от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока към гр. София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал.

Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея автомобил. При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Шофьорът на другият автомобил е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провежда активни действия по разследването - извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи.

Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.

Досъдебното производство е образувано за причиняване на смърт по непредпазливост.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.