Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МОН разпредели 180 000 теста по училищата
7 Ноември 2021
В понеделник се очаква да пристигнат останалите 220 000 теста за ученици
снимката е илюстративна
снимката е илюстративна
Вчера и днес Министерството на образованието и науката (МОН) разпредели 180 000 щадящи теста за учениците от I до IV клас. Тестове получиха общо 11 регионални управления на образованието (РУО) в страната.

В неделя преди обяд 81 000 теста бяха предадени на РУО София град. Със съдействието на Столична община те бяха откарани в нейната логистична база в Панчарево. До 11 часа в понеделник необходимите количества ще бъдат раздадени на училища-майки в 24-те района на столицата. След обяд същия ден ще ги получат всички останали училища в София. Дотогава ще има яснота колко родители са съгласни децата им да се върнат в клас при тестване два пъти в седмицата.

В понеделник се очаква да пристигнат останалите 220 000 теста за ученици. Те веднага ще бъдат разпределени по областите, които не са получили от първата партида.

Също утре министърът на образованието и науката и министърът на здравеопазването ще издадат заповед, в която ще бъда подробно разписан механизмът за тестването на децата. Малките ученици ще бъдат тествани в училищата, като трябва да са закусили 30 минути преди процедурата.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков се обърна с призив към родителите да подкрепят учителите в този процес, защото всичко това се прави в името на здравето на техните деца.

Присъственото обучение за малките ученици ще се възстанови, ако родителите на поне 50% от децата на ниво паралелка са съгласни децата им да бъдат тествани. В противен случай целият клас ще остане да учи онлайн, както досега. Ако повечето деца са в училище, но някои останат вкъщи, те ще се обучават от разстояние синхронно или асинхронно в зависимост от възможностите на училището. Приоритет на МОН е присъственото обучение в безопасна среда за здравето на ученици и учители.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.