Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
100 млн. лв. загуби за родния туризъм от фалита на "Томас Кук"
24 Септември 2019
Такова нещо не се е случвало в историята на туризма поне откакто съществува туризъм, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализ и оценка в туризма
Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за българския туризъм след фалита на туроператора "Томас Кук", каза в студиото на Сутрешен блок Румен Драганов, директор на Института за анализ и оценка в туризма, съобщава КРОСС.

Румен Драганов, директор на Института за анализ и оценка в туризма: Цялата щета, която ще бъде за българските хотелиери е от порядъка на 36 млн. евро, което означава, че сумарно заедно със загубите, които ще претърпим в следствие на това, че няма да пристигнат туристи сега до 8-ми октомври, когато беше планирана програмата на Томас Кук , всички полети са отменени, така и по зимната програма, а сещо така и с това, че договорите, които бяха сключени за следващия летен сезон 2020 г. няма да се случат. Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за българския туризъм

Той подчерта, че "такова нещо не се е случвало в историята на туризма поне откакто съществува туризъм".

Румен Драганов, директор на Института за анализ и оценка в туризма: Най-голямата акция започна вчера за спасяване на английски туристи, които са по света. Те са 150 хил. тези, които трябва да бъдат превозени в тези няколко дни. Ще бъдем свидетели на една изключителна организация, която създава Англия с техния гаранционен фонд, за кпойто ние многократно сме повтаряли, че България трябва да създаде такъв гаранционен фонд вместо системата за застраховки, която само източва туроператорите. Докато тук цялата "Операция Матерхорн" е за сметка на Томас Кук, фактически това са парите на тези туристи, които остават в гаранционния фонд докато те се върнат във Великобритания. Практически нито една стотинка няма да бъде похарчена от Британското правителство или от другите туроператори преди да бъде проведена тази "Операция Матерхорн".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.