Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
“The Revenge Project”: “Стиловите ограничения в музиката са отживелица!”
Десислава Бакърджиева - 24 Юни 2005

     Макар да започват житейския си път като страничен проект на група музиканти от активни в онези дни (2000 г.) бургаски формации като “Necromancer”, “Карцер”, “Korozy” и “Diabolism”, “The Revenge Project” вече са напълно утвърдено име в българския екстремен метъл-живот. 

     - Как премина участието ви на метъл фестивала “Repulsive Blasphemy” в София на 16 април?

     - Фестивалът “Repulsive Blasphemy” премина на ниво, озвучаването беше прилично, имаше достатъчно хора, които да се кефят и се бяхме събрали много групи, с членовете на които се познаваме отдавна. Създаде се един вид приятелска атмосфера зад кулисите. Естествено, имаше и някои проблеми, като ранното започване на феста (още по светло) и ограниченото време за свирене, както и това, че много от хората предпочетоха да останат извън залата, но като цяло мисля, че фестивалът премина добре.

     - Кои са другите места, на които сте свирили напоследък?

     - Напоследък свирихме в Бургас и Варна, както и на концерта на CATAMENIA в София. Надяваме се скоро да свирим и в други градове, където не сме забивали досега, за да направим промоция на дебютния ни албум, излязъл буквално преди броени дни.

     - Вече е готов дебютният ви албум, озаглавен “The Dawn Of Nothingness”. Разкажете ми за албума си. Какви са песните в него, каква емоция носи той, за какво се говори в текстовете?

     - Ако трябва подробно да описваме албума, би ни отнело доста време, най-малкото заради това, че работата около него продължи достатъчно дълго и бе съпътствана от редица проблеми, но като краен резултат се получи това, което искахме. Един мрачен, агресивен и същевременно мелодичен и разнообразен албум, в който всеки от нас е изразил чувствата и мисленето си по даден проблем или тема от живота, чрез текстовете и музикалните идеи. Трудно се преразказва музика, най-добре е всеки, който се интересува от “The Revenge Project”, да чуе албума и ще разбере точно за какво иде реч.

     - Защо избрахте албума да се казва “The Dawn Of Nothingness”?

     - Това име изразява някак си най-точно всичко онова, за което се говори в текстовете на песните и подчертава като цяло настроението на албума. Пък и звучи добре.

     - Готов ли е видеоклипът на парчето “The Heart”? Каква е причината именно на тази песен да направите клип?

     - Клипът към парчето “The Heart” би трябвало да бъде направен от “Stain Studio”, с концертни кадри от участието ни като подгряваща група на SODOM през миналата година. Кога ще се случи това, и ние не знаем. А избрахме “The Heart”, защото това е една от любимите ни песни, освен това я свирихме и на този концерт. Отделно от това ние направихме нов клип на парчето “The Growing Mirror”, който съвсем скоро ще бъде излъчен.

     - Каква е идеята на клипа?

     - И двата клипа ще бъдат концертни. “The Growing Mirror” съдържа кадри от един концерт в Бургас, където стана голямо шоу, има раздвижена и хедбенгърска визия и е доста як. 

     - Имаше ли забавни случки около заснемането му?

     - Ами да, въпросният концерт си беше голяма забава, само дето съдържателят на клуба се видя в чудо, защото хората доста бурно изразяваха радостта си, което е напълно нормално за метал концерт, а на това място не беше се случвало подобно събитие. Толкова около “The Growing Mirror”. Що се отнася до “The Heart”, който е бил на концерта на SODOM, е видял за какво става въпрос и вярвам, че му е било интересно. За нас това беше едно незабравимо преживяване, което е и един вид крайъгълен камък в историята на групата.

     - Има ли някакво възраждане към класическия метъл сред българската публика?

     - Българската публика е отворена за хубавата и стойностна музика. Няма значение от стила, бил той траш, дет, хеви и т.н. Доказателство за това е, че напоследък излязоха много нови групи в различните стилове, които са популярни и намират място сред фонотеките ни, както нашите, така и на нашите приятели. Стиловите ограничения като цяло са отживелица в днешни дни.

     - Какви са плановете на групата? Замислили ли сте концерти, на които да представите новия си албум? Въобще какво следва след албума?

     - В момента работим върху парчетата за новия си албум, като вече има цели 6 готови. Поддържаме връзка с някои западни фирми за евентуална съвместна работа. Също така репетираме с новия ни басист, който замени ASTAROTH след неотдавнашното му оттегляне. Бъдещето ще покаже най-добре как ще се развият нещата около нас.

     - На 24 май на концерта на CATAMENIA в София представихте част от “The Dawn Of Nothingness” на живо. Какво се случи на този концерт? Доволни ли сте от участието си?

     - Концертът беше доста запомнящ се, ние излязохме първи и мисля, че се справихме добре. Хората знаеха парчетата, не спираха да викат, дори някои от тях пееха заедно с нас. Беше велико, изсвирихме и една от новите си песни, която бе приета доста добре. Получи се голямо шоу, още повече че това беше и официалната дата за излизане на “The Dawn Of Nothingness”. Доволни сме както от участието си, така и от страхотната публика, която беше изпълнила клуба и ни подкрепяше през цялото време на нашия сет. Удоволствието беше взаимно.

     - “Megadeth” или “Black Sabbath”? Кой концерт ще посетите?

     - Ние сме 5 различни човека, и по характер, и по музикални предпочитания – всеки от нас би дал различен отговор на този въпрос. Мисля, че ако имахме достатъчно време и средства, бихме посетили и двата концерта.

     - Има ли групи, които да считате за своя най-сериозна конкуренция?

     - Не гледаме на българските групи като конкуренция, по-скоро като на приятели, хора с общи идеи и цели. Помагаме си винаги, когато има нужда, и като цяло се уважаваме. А ако говорим за западни групи, мисля че тепърва ще се разбере дали изобщо можем да бъдем някаква конкуренция. Ние лично сме оптимисти.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ReaCtion
27 Sep, 2005 | 14:55

The Revenge Project sa edna grypa ne samo na visoko bg nivo a izbo6to na visoko svetvno nivo.Predri4am mnogo yspehi ot tqhna stranna



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.