Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Силвия-Александра: “В България звездите са малко!”
Десислава Бакърджиева - 17 Юни 2005

     Силвия-Александра стана известна на всички в България с участието си в провокативното реалити шоу “Биг Брадър”. Тя е млада и амбициозна, вярва в себе си и е голяма оптимистка.


Силвия-Александра: “Научих се да не обръщам внимание на дребни неща!”
     - С какво се занимаваш сега?

     - От март месец съм фитнес инструктор в комплекс “Мария-Луиза”. Много е приятно да се работи с хората, които идват в комплекса. От малка винаги съм спортувала и смятам, че това е заложено в мен. Последните години се занимавам по-сериозно с фитнес, преди това се занимавах с гимнастика и повече джогинг. Обстановката също е много приятна. Пиша и книга на теми диети, красота, малки женски тайни, мои любими рецепти. В общи линии се занимавам с това, което ми харесва, но бих искала да експериментирам и с други неща.

     - Разкажи повече за книгата, която пишеш?

     - Тя вече е написана. Нахвърлени са основните неща и идеите. Сега я преписвам, за да я представя в издателството в по-завършен вид. Прибавям някои неща, които съм пропуснала. Книгата ще има три раздела. Искам тя да съчетава много неща – рецепти, тайни, трикове, от всичко по-малко за красотата. Искам да е нещо, което ще се харесва на българската жена и ще й бъде полезно.

     - Приемат ли те като звезда близките и приятелите ти?

     - Приятелите ми и тези, които ме познават, не ме приемат по този начин. Интересното е, че тук във фитнес комплекса идват различни хора и ми искат автографи, а аз се чувствам неловко, защото не се възприемам като звезда. В България звездите са много малко.

     - Какво ново научи за хората и какво лично за себе си от участието в реалити шоуто “Биг Брадър”?

     - Новото за хората, което научих е, че не можеш да имаш доверие на никого. Това, което съм знаела и преди, се доказа и в самата игра. А колкото до мен, научих се да не обръщам внимание на дребни неща. Да бъда малко по-твърда и нахална, по-нахакана.

     - На какво смяташ се дължи големият успех на “Биг Брадър” в България?

     - Това шоу представляваше непознат тип за българина. Много добре се прие, а аз смятах, че повече ще бъдат отрицателните мнения, но на хората явно им е било интересно. Най-вече заради концепцията му – 12 човека да бъдат изолирани от външния свят не е никак лесно начинание и малко хора биха издържали. На това може би се дължи този успех – да видиш как един човек може да живее в затворено пространство без най-необходимите неща, с които е свикнал в своето ежедневие.


“Не бих изложила личния си живот на показ само заради едно шоу!”
     - Би ли участвала отново в подобно предизвикателство?

     - Аз участвах в шоуто единствено заради майка ми, тъй като има здравословен проблем и ни трябваха средства. Ако трябваше да участвам само заради предизвикателството, не бих го направила. Не бих изложила личния си живот на показ само заради едно шоу. Смятам, че това е доста сериозно и ако някой няма сериозна причина, за да участва, не бива да го прави.

     - Виждаш ли се с останалите си съквартиранти, останахте ли приятели?

     - Да, с Маргото, Зайнеб и с Дими, но той е в Англия и много ми липсва. Не можем всички да бъдем приятели, ние вътре не бяхме, какво ли остава отвън. С някои имах общ език, с други не!

     - Забавляваше ли се, когато видя как те имитират в “Господари на ефира” в “Бай Брадър”?

     - Аз имам чувство за хумор, но първият път, когато гледах скечовете, наистина се стреснах. Все пак това са такива предавания, в които трябва да има шоу, не го правеха с лош замисъл, както някои предавания. При Господарите беше забавно.

     - Каква според теб трябва да е съвременната жена?

     - Тя трябва да е много силна, твърда, независима и непреклонна. Смятам, че компромиси на никой не трябва да се правят.

     - Имаш ли идеал за красота?

     - По принцип, човек трябва да е вътрешно красив и едва след това външно. Моят девиз е: “Обичай първо себе си, за да те обичат и другите!” Така е и за красотата. Идеал за красота нямам.

     - Кои са качествата, които цениш в хората?

     - Искреността, мразя лицемерието. За голямо съжаление, вече у много малко хора се среща това някой да е искрен и честен към теб. Мисля, че тези ценности вече са на изчезване и малко хора ги притежават.

     - Какво може да покачи адреналина ти?

     - Най-различни неща. Изненада от приятел, някакво силно преживяване в интересна ситуация. Няма нещо конкретно. Внезапно телефонно обаждане също може да покачи адреналина ми.


“Смятам, че компромиси на никой не трябва да се правят!”
     - Как се забавляваш?

     - В последно време прекарвам повече време вкъщи, не излизам. Ако излизам, то ходя на по-спокойни места. Предпочитам вечеря на свещи, малко повече романтика. В последно време не смятам, че дискотеките и клубовете са идеалното място за забавление. По-спокойната атмосфера ме разтоварва.

     - Каква е в твоите очи българската жена?

     - Това, което наблюдавам от работата си като фитнес инструктор е, че все повече хора започват да си обръщат внимание. Като дойде пролетта и винаги се сещат да тръгват по фитнес зали и т. н. Активно спортуват дори 60-70-годишни жени. Това е страхотно, защото на Запад всички хора са така. Харесва ми, че българската жена, а и въобще българинът, започва да придобива европейски тип маниери. Все повече си обръща внимание какво яде и се грижи за външния си вид. Преди няколко години внимание си обръщаха хората с по-големи възможности, а сега повечето разбраха, че не е нужно да имаш пари, за да си обръщаш внимание и да поддържаш фигурата си. Нужно е само желание.

     - Планирала ли си почивка през лятото?

     - Последните 9 години живеех в Гърция и съм свикнала постоянно да си почивам. Тук не може така и малко съм изпаднала в меланхолия. Но ще съчетая 3-4 дни на морето в Гърция. Трудно ще е, но ще намеря време.

     - Какво ти е пречило в живота и какво ти е помагало?

     - По принцип аз съм израснала с майка ми и съм свикнала да разчитам единствено и само на себе си, и на нея. Пречила ми е липсата на реализация в България и най-вече заради това избягахме оттук преди много години. Надявам се в близките години това да не е пречка за други млади хора, които биха искали да се реализират в България, а различни фактори и обстоятелства ги спират.

     - Смяташ ли, че влизането ни в ЕС ще промени нещата?

     - Аз съм оптимистка. Когато Гърция влезе в ЕС, аз бях там, имаше голяма криза, но бързо се преодоляха трудностите. Страх ме е, че ние малко трудно ще се справим с тази криза. Смятам, че влизането ни в ЕС ще ни помогне и това ще бъде една много сериозна стъпка за България. Надявам се да се справим.

     - Какво си пожелаваш?

     - Пожелавам си да съм истински щастлива и обичана!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Randy Ortan
02 Mar, 2006 | 20:38

ima mnogo xybavo dype i cici

petia
17 Feb, 2006 | 22:11

o6te pomnim neinoto licemerie,ot koeto taka se vazmu6tava......ne mi haresva tova momi4e .nito tia,nito samo4uvstvieto i bez nikakvo pokritie...a i za6to misli,4e to4no tia e 4oveka,ot koito balgarskata jena bi iskala saveti za krasota i tanki jenski hitrini???ne mislia,4e niakoi bi se vslu6al v neini saveti.

Т
02 Feb, 2006 | 19:28

МНОГО Е ТЪПА! И за каква се мисли не ми е ясно. Едно изречение не може да каже правилно, а и за фитнес инструктор не става. Не и е хубаво тялото. Тъпачка. Има самочувствие без покритие.

Надя
25 Nov, 2005 | 23:28

Арогантно и просто момиче. Не мога да разбера от къде това самочувствие.

uk
21 Jun, 2005 | 19:20

bravo na Code Red. kakvo si misli taq, 4e nie domatite s kolcite qdem

Code Red
17 Jun, 2005 | 20:44

Скъпа,

Когато Гърция са я приемали в ЕС, ти си била на 2 годинки(1981)!

Какво си правила там и наистина ли си спомняш?

:):):)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.