Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Евелин Демирев: “Мечтая световните продуценти да погледнат към българските таланти!”
10 Юни 2005

     Композиторът Евелин Демирев е роден в град Пловдив. Занимава се с музика от 4-годишен. В момента е студент в музикална академия "Панчо Владигеров" в София. Той е един от музикантите на група "Lifetime" и от композиторите, избрани на кастинга за Музикална академия “Ку-ку бенд”.


Евелин Демирев: “Музиката за мен е нещо много красиво!”
     - Кои три песни те описват най-добре?

     - Песните, който биха ме представили, носят в себе си много емоция. Едната е “Over The Rainbow”. Тя е от типа стара, но златна песен. Другата е “Georgy Porgy” на TOTO. Има я и във вариант на Incognito. Също много добро парче. Третото е в стил “Friend Of Mine” и отново е на Incognito. Това е любимата ми група, затова се спирам и на този хит. Освен това харесвам и саундтрака на “Маската на Зоро”, където песните са на композитора Джеймс Хорнър.

     - Как ще довършиш изречението: “Музиката за мен е...”?

     - Музиката за мен е нещо много красиво. Има много голямо значение каква музика слушаме. Тя влияе върху нашия начин на живот, стилово погледнато. Мъдрите хора са казали: “Който пее – зло не мисли!”

     - Ти бе един от композиторите, избрани на кастинга за Музикална академия “Ку-ку бенд”. Как реши да участваш там?

     - За конкурса разбрах от една моя много добра приятелка – Ани Шаркова се казва. Тя ми се обади, че Слави е обявил конкурс за композитори. Аз от своя страна реших да се явя. В последния момент изпратих записи и автобиографиия. Дори не вярвах, че ще ме изберат. Много се зарадвах, когато ми се обадиха. Бях вкъщи пред компютъра и композирах. В студиото на “Шоуто на Слави” атмосферата беше чудесна. С голям интерес отидох там. Трябваше да се изслушат 32-ма кандидати и от тях избраха десет човека, които вие всъщност видяхте в шоуто.

     - Ти беше част от екипа на Владимир Димов. Как се работи с него?

     - Владо си върши много добре работата. Притежава уникален глас. На него му даваш мелодията, влиза в студиото и я записва. Не е нужно да я учи два месеца, за да я изпее. По същия начин е и Светльо и другите изпълнители

     - Коя от задачите, които ви постави Слави Трифонов, беше най-трудна за изпълнение?

     - Нямаше някоя задача, която да ми е доста по-трудна от всички останали. Всички се оказаха интересни и с удоволствие работехме с колегите от нашия екип .

     - Какви качества са необходими на един млад изпълнител, за да успее в бългрския шоубизнес?

     - Талантът може би стои на едно от челните места. Освен това човек трябва да е комуникативен, да е съобразителен, да има пъргава мисъл. Точността също е от голямо значение.

     - Как предпочиташ – да композираш музика по готов текст или ти да съставиш мелодията и по нея да се напише текст?

     - Предпочитам първо да напиша музиката и след това някой да състави текста, но съм правил и обратното. Всичко е до настроение, до инверсия. Ако прочета някой текст, който да ме вдъхнови, съставям мелодия и се получава чудесна песен.
     В един период от време, преди година – две, композирах главно в стила на Андреа Бочели. Това е много нежна и хубава музика. Харесват ми песните на Майкъл Болтън, Стинг и Брайън Адамс. Но най-добре е да имаш свой собствен стил.


“Трябва да си винаги на ниво, а това се постига с много работа!”
     - Твоя голяма страст е и филмовата музика...

     - Дори работя върху един такъв проект. Засега обаче не искам да издавам неща от кухнята, за да не ми мине котка път. По принцип обичам да говоря за нещата, когато вече са готови.

     - Би ли използвал фолклорни мотиви в твоя композиция?

     - Фолклорната музика е нашето богатство. Затова с удоволствие бих включил такива мотиви в някоя моя композиция, стига те да са вплетени добре. Идеята да е ясна, така че да не се получи нещо кичозно. Да не стои като кръпка – просто дайте гайда и свири гайда. Както знаете, да пишеш музика не е лесно. От значение е всичко за една песен –аранжимента, елементите, мотивите, темите. Важно е това да се съчетае по един перфектен начин.

     - С кои музиканти и композитори си работил?

     - Явор Кирин е един много талантлив композитор. С него се запознах в Музикална академия “Ку-ку бенд” и работихме чудесно. Бил съм и част от екипа на Александър Нешев. За Весела Бонева съм писал доста песни. Специално за Константин Кацаров от група “Ренегат” съм композирал. Вече имаме две-три готови неща. С Илия Славчев съм работил. Един изпълнител, който малко остана в сянка заради начина на живот в България. Наричат го “Ковърдейл”. Известен е с трудния си характер. С малко хора контактува и един от тях съм аз.

     - За кои български изпълнители с удоволствие би написал песен?

     - За Орлин Горанов бих желал да напиша песен. Той е един от любимите ми изпълнители. За Лили Иванова ще ми бъде интересно да направя някое парче. Тя притежава уникален глас. С удоволствие бих написал песен и за Маргарита Хранова. Тя също пее великолепно.

     - А за някои световни звезди?

     - Аз имам доста албуми на Андреа Бочели и съм му голям фен. За мен би било предизвикателство да напиша песен за Андреа Бочели. Дори вече имам измислени неща, които са в негов стил. Ще ми е приятно да работя и с Бейби Фейс и Ерос Рамацоти. Пожелавам си един ден това да ми се случи.

     - Какво остава след музиката, след един концерт, след като завесата се спусне?

     - Остава тишината. И в същото време емоцията от досега с публиката. Пред очите ти като на лента се изнизват усмхналите лица на хората, които може би са дали и последните си пари, за да дойдат и да се насладят на твоята музика. Това наистина е великолепно.
     Да си артист не е лесна работа. Трябва да си винаги на ниво, а това се постига с много работа.

     - Как си се представяш след пет-десет години?

      - Интересно е, че на тази възраст хората винаги търсят себе си и ако не са намерили себе си, това има много лоши последствия за тях. Мечтата ми е западните продуценти да погледнат малко повече към българските млади таланти, за да видят колко даровити и интелигентни хора има в страната ни.
     Надявам се след 10 години да има ясни пътища пред мен. Да пиша песни за изпълнители не само в страната, а и в чужбина.
      Но най-напред трябва да завърша успешно учебната година в музикалната академия. Междувременно се подготвям за конкурса “Бургас и морето”. Весела Бонева ще изпълни песента, с която ще се представим там. А лятото вероятно ще продължа да творя, тъй като ще съм малко по-спокоен, защото всички изпити ще са приключили. Надявам се успешно.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

hristiqna
13 May, 2008 | 14:10

4.r.d,Evo!Specialni pojelaniq ot Velikdenskite zaici:)!

Стоицова
13 May, 2008 | 10:13

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Продължавай все така!

Шаркова
06 Mar, 2008 | 02:08

прекрасно...

desi
18 Jan, 2006 | 23:15

ednoo izkliy4itelno talantlivo i hybavo mom4e :) radvam se 4e vse o6te se sre6at takiva talanti v bg... Evo naii iskreno ti pojelavam mnooogo yspeh v byde6te i me4tite ti da se sbydnat :)

ceco
14 Jan, 2006 | 23:49

Evo e izklu4itelno profesionalen muzikant i se gordeia,4e u4ihme v edno u4ili6te s nego.Evo ako 4ete6 tova-edin savet-muzikata v po-klasi4eska forma i stil ia zapisvai-az 6te i napravia premierata!pozdravi i na Vesito

Puci
29 Jun, 2005 | 21:27

Koj 4e vi gleda vas bre. A,Trifonov e pulna letva.hihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiii

Viki
14 Jun, 2005 | 15:46


Mnogo hubavo interviu.Bravo!

Методи
13 Jun, 2005 | 07:08

Наистина композира чудесно.Гледах го в Шоуто на Слави.

Катя
10 Jun, 2005 | 13:21

Браво много хубаво свири.Лично съм се убедила в това.Успех.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.