Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нели Ангелова: “Индивидуалността на един изпълнител гарантира неговия успех!”
Десислава Бакърджиева - 20 Май 2005

     Нели Ангелова е изгряваща млада певица. Тя не се ограничава стилово, в репертоара си има песни както на Тони Бракстън и Бритни Спиърс, така и на българските поп фолк изпълнителки Ивана и Десислава. Френската музика също не й е чужда. Освен по музиката, Нели е запалена по черно-бялата фотография и модата, обича да пише и стихове.


Нели: “Много важно е първото впечатление и присъствието, което изпълнителят има в медиите!”
     - Наскоро участва в конкурс за френска песен в град Пловдив. Кое те привлича във френската музика и имаш ли любими френски изпълнители?

     - Конкурсът за франкофонска песен бе организиран от “Алианз Франсез”, наградата бе участие на международен конкурс. Аз се представих с две песни –“Desenchantel” на Милен Фармер и “Immortelle” на Лара Фабиан. Френските песни ме привличат с това, че са особено лирични, дори и когато са по-бързи. Моите любими френски изпълнителки са Селин Дион и Лара Фабиан.

     - Какви качества трябва да притежава един млад изпълнител, за да успее в българския шоубизнес?

     - Като начало, много важно е първото впечатление и присъствието, което изпълнителят има в медиите. Разбира се, гласовите данни са водещи и освен това е много важен и стилът на музиката, която се изпълнява. Всеки музикален стил си има определен вид слушатели и едно ново лице малко трудно се приема. Много важно е изпълнителят да направи впечатление със собствен стил и оригиналност.

     - Как свързваш писането на стихове с музиката, имаш ли вече написани текстове за песни?

     - Отначало започнах да пиша на английски език. По-късно продължих на български. Имам написани около 20 песни на английски и 10 на български. Стихотворенията и песните, които съм написала, са предимно на любовна тематика. Някои от тях са лични мои преживявания, но малко украсени. Вдъхновението ми да пиша стихове обикновено идва рано сутрин!

     - Привлича ли те друго изкуство?

     - Да, това е фотографията, по-специално черно-бялата фотография, която влияе не с цветове, а с форми. Занимавам се с фотография от известно време и вече имам много качествени работи. Занапред имам желание да се занимавам с фотография, но, разбира се, музиката ще е на първо място за мен. В България независимо дали си музикант, или се занимаваш с нещо друго, трябва да разбираш от много неща. Смятам, че фотографията ще ми бъде особено полезна.

     - Увличаш се и по модата. Каква трябва да е визията на съвременния изпълнител?

     - Всеки изпълнител трябва да е индивидуален, да се различава и да прави впечатление не само с музиката си, а и със своето поведение и стил. Естествено трябва да се следят и модните тенденции, за да сме в крак със западните изпълнители, които имаме като пример, а понякога и идеал.


“След 10 години се надявам да имам около пет издадени албума, много почитатели и много приятели!”
     - На кои западни изпълнители ти харесва стилът на обличане?

     - По принцип моята идолка е Кристина Агилера, обаче не мога да кажа, че харесвам начина и на обличане. В стремежа си да бъде особено различна, понякога тя се облича доста кичозно. Изпълнителка, която много добре се облича, е Кайли Миноуг, също и Алиша Кийс. Алиша е напълно адекватна всеки път с облеклото и го съчетава с песента, която изпълнява. А Кайли Миноуг винаги успява да се наложи с нещо ново, което после дълго време се копира от нея.

     - Какво е отношението ти към народната музика?

     - Никой не може да се откъсне от корените си. Аз много харесвам българската народна музика, но това е един музикален стил, който не е за всеки. Изисква се специална подготовка за изпълнение на нардни песни. Не че аз не мога да се справя с него, просто съм избрала различна насока и ще се развивам в нея.

     - Как се забавляваш?

     - Обичам да посещавам футболни срещи, когато нямам възможност, гледам всякакви спортни мероприятия по телевизията. Много обичам спорта. Излизам с приятели, забавляваме се с тях по клубове. Обичам да съм сред природата, да снимам различни пейзажи и животни.

     - Разкажи ми интересна случка, станала по време на твое участие?

     - Миналата година, когато пях на бирения фест в Пловдив, специален гост беше Наско от Б.Т.Р. От него получих една от най-високите оценки, които съм получавала досега за гласовите си възможности. Наско ми каза, че имам страхотен глас, но като цяло трябва по-внимателно да подбирам песните, които изпълнявам. Да не са прекалено трудни, защото самата аз в притеснението си има голяма възможност да ги объркам. По време на участието ми в телевизия “Веселина” се запознах също с известната българска певица Тони Димитрова. Тя много ме подкрепи, каза да продължавам в същия дух и да не се отказвам от трудния път, по който съм поела.

     - Какво мислиш за шоуто “Стар Академия”?

     - Това шоу е много полезно не само за самите участници, но и за всички начинаещи изпълнители. Участниците са много позитивни, талантливи и всички са различни като типове изпълнители и личности. Часовете, които провеждат, са много интересни и помагат за цялостното изграждане на една бъдеща звезда. Харесвам Вяра, защото тя успява да се мобилизира във всякакви ситуации и да се справя много успешно с поставените задачи. Освен това е много чаровна, забавна и харесвам гласа й.

     - Как си се представяш след 10 години?

     - В личен план, се виждам вече като завършил филолог. Смятам да уча английска филология, ако не се занимавам с музика, сигурно ще се занимавам с това. Представям си се по-улегнала, по-зряла, с нови цели и мечти. След 10 години се надявам да имам около пет издадени албума, много почитатели и много приятели.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Deian
02 Jul, 2005 | 20:01

Поради технически причини някои думи в интервюто са пропуснати, да се чете:

"Миналата година, когато пях на бирения фест в Пловдив, специален гост беше Наско от Б.Т.Р. Направих *******. От него получих една от най-високите оценки, които съм получавала досега за гласовите си възможности. След като пак *********, Наско, ***** ми каза, че имам страхотен глас, но като цяло трябва по-внимателно да подбирам песните, които изпълнявам. Да не са прекалено трудни, защото самата аз в притеснението си има голяма възможност да объркам. И всичко това само защото няколко пъти, по погрешка, ********.Така се разминах с шанса да стана втори вокал на БТР.Затова мога да посъветвам младите певици – никога не бъркайте където не ви е казано."

miro
18 Jun, 2005 | 12:12

Krasiva, jiznena i talantliva! Uspeh, Neli! Budeshteto e pred teb!

ПЕНКО
30 May, 2005 | 08:08

МНОГО КРАСИВО И ТАЛАНТЛИВО МОМИЧЕ. ГЛЕДАЛ СЪМ Я ПО ТЕЛЕВИЗИЯ "ЕВРОКОМ БЪЛГАРИЯ" И ПО ТЕЛЕВИЗИЯ "ВЕСЕЛИНА". ПОЖЕЛАВАМ Й УСПЕХ. ИСКАМ АВТОГРАФ И ПО-ЧЕСТО ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМ НА НЕЙНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ.

Val4o
29 May, 2005 | 10:28

Нели е красива и романтична мечтателка, която пее хубаво и вижда бъдещето си по свой начин, както само младите умеят! Успех, Нели, бъди силна и упорита! :)

Лапачев
28 May, 2005 | 23:02

Историята показва,че докато не се научиш "да го духаш" не можеш да направиш кариера в шоу-бизнеса.

Kiril
28 May, 2005 | 19:53

Kakvoto i da kaja za neq 6te bade malko samo 6te kaja prekrasen 4ovek, prekrasna pevica i ...

STAR
25 May, 2005 | 08:47

Много красиво момиче и иима чудесен глас .Гледах я веднъж по телевизия "Веселина ".Много нежна балада пееше.

Даниела
23 May, 2005 | 06:40

Аз отскоро се занимавам с музика. Запознах се с Нели на участие преди година. Много хубаво пее, а текстовете й са чудесни. Дори ще я помоля да напише нещо и за мен. Пожелавам й успех и да бъде все така мила и добра.

Запрян
23 May, 2005 | 04:00

Това момиче е много добре информирано в сферата на шоу бизнеса.
Нели заслужава да успее . Защото лично съм се обедил че тя е отлична певица!И е много оригинална в деиствията си .

Kakakak
20 May, 2005 | 16:40

dosta naivna predstava za vyzmojnostite v Bylgaria. ina4e i pojelavam uspeh!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.