Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гого от “Agonic Faint”: “Дет метъл музиката е повлияна от реалния живот!”
Десислава Бакърджиева - 3 Май 2005

     Софийската дет метъл банда “Agonic Faint” ще вземе участие в Death Metal концерт на 8 май в пловдивския клуб "Sax". Участие ще вземат и местните банди ГРЯХ и СФЕРА. Очаква се още една група да потвърди участието си. Началният час е 18:30, входът ще е 2 лева.


“Agonic Faint”: “Death Metal се свири на всички континенти, пее се на много езици!”
     - Защо повечето дет метъл групи имат трудни за произнасяне имена? :)

     - Първо да се представя, аз съм Гого и съм вокал на “AGONIC FAINT”. За имената на дет бандите... хм, трябва да питате всяка поотделно. Може би, всеки иска да каже нещо. По принцип, death metal е музика, повлияна от реалния живот, всяка група от тази сцена носи своето послание.

     - Кога се създаде група “Agonic Faint”? Разкажете повече за историята й, откъде дойде името, кой е най-големият успех за бандата?

     - Групата бе създадена през март 2004 г. от Боби (китара, ex-“Post Scriptum”), Дани (бас, “Bolg”) и Жоро (китара). Боби ми се обади и ме покани да стана вокал, освен това бе поканен Пената (ex-“Vile”) като барабанист. Общо взето, бързо се сработихме и за няколко репетиции създадохме първите си парчета. Името го измислихме някъде по онова време. Много ми хареса думата “faint” (припадък, безсъзнание, несвяст), а пък “agonic” е термин от физиката. Самата комбинация не означава нищо, но звучи добре. След избора на името, Боби нарисува логото, което също се оказа доста сполучливо. През юни същата година направихме и сценичния си дебют. Това се случи в клуб “О!Шипка”, когато свирихме заедно със сръбската death metal банда “Sacramental Blood”. Непосредствено след концерта Пената ни напусна и се наложи да привлечем нов барабанист. Това е Иво Гаманов (известен с работата си в “Desolate”, също и в “Nightsky Bequest”). През август взехме участие в екстремната вечер на Фестивала на татуировката във Варна, като свирихме на една сцена с престижни имена на българската сцена, като “Claymore” (Русе), “The Revenge Project” (Бургас) и “Inspell” (Благоевград). За съжаление, след този фестивал китаристите ни Боби и Жоро решиха да напуснат групата и да се отдадат на други проекти. Поради факта, че те са едни от основателите на “Agonic Faint”, имат голяма заслуга в създаването на музиката ни, лично аз изпитвах големи колебания, дали да продължим. Но след няколко разговора с Дани и Иво реших, че няма смисъл да се отказваме.
     Привлякохме двама опитни и мотивирани китаристи: Росен Колев “Ventus” (“Mystica”, “Embrace By Dark”) и Мариян Колев “Shurale” (“Dark Inversion”). С този нов състав се сработихме бързо и на 12 декември отново излязохме на сцена заедно с “Darkmoon Rising” (Благоевград) и “The Revenge Project” (Бургас) на концерт, посветен на легендарния китарист Chuck Schuldiner в претъпкания клуб “О!Шипка”. Преди две седмици отново бяхме на сцена, на престижния фестивал “Metal Repulsive Blasphemy” в София, където свирихме с едни от най-добрите български екстремни банди: “The Revenge Project” (Бургас), “Darkmoon Rising” (Благоевград), “Demenzia” (София), “Demonism” (Стара Загора), “Reunion” (Бургас), “Северия” (Бургас), “Inspell” (Благоевград) и “Act Of Grotesque” (Бургас). Сега ни предстои участие в Пловдив и на 9 юни ще подгреем чехите “Cerebral Turbulency” в “О!Шипка”.
      Успехи? За мен всеки концерт, всяка репетиция е успех. Защото е много трудно да се поддържа добра форма, а ние го правим постоянно. Всеки фен, който се кефи на нашата музика, за мен е успех. Да се надяваме, че успехите тепърва предстоят.


“Всеки фен, който се кефи на нашата музика, за мен е успех!”
     - Има ли музикален стил, който откровено да мразите (чалга, хип хоп и т. н)?

     - Не мога да кажа, че мразя даден музикален стил. Има музиканти, които са ми противни и просто ги игнорирам. Чалгата? Не съм фен. Просто това се харчи, а когато не се харчи, се прави всичко възможно да й се върне имиджа. Ами ето, чалгата преднамерено бе набутана в “Българският топ 100”, а клип с участието на Азис се върти по култовата (поне за мен) телевизия ММ. Чалгата носи пари, с нея могат да се перат пари, затова този стил се лансира. Хип хоп? Че има брак, има, но има и доста добри попадения. Лично аз харесвам такива изпълнители, като Ice-T, “Cypress Hill”... Китаристът ни “Ventus” е брат на Слим, така че на шега може да се каже, че хип хоп и метъл сцените в България имат кръвна връзка! :)

     - Очакваме да стартира интернет сайта на бандата. Разкажете повече за него, какво да очакваме като визия и съдържание?

     - Вече има адрес, това е http://www.agonicfaint.cjb.net - в момента стои само най-важната информация, кога и къде ще свирим, как изглежда новата ни тениска, която пускаме и т. н. С поддръжката и дизайна ще се занимавам аз, имам опит в правенето на сайтове на банди (“Enthrallment”, “Dark Inversion”). Не съм решил как точно ще изглежда, първоначално ще е нещо опростено, но информативно, все пак не винаги разполагам със свободно време. Ще качим всички снимки на групата от целия период на съществуването й. Когато запишем, ще сложим и парче за феновете.

     - Ще участвате и в предстоящия дет метъл фест в Пловдив. Кой го организира, как дойде поканата към “Agonic Faint”?

     - Това е нещо като мини death metal фест, който ще се състои на 8 май (неделя) в пловдивския клуб “Sax”. Освен нас, участие ще вземат и бургазлиите “Act Of Grotesque”, пловдивчаните “Сфера” и “Грях”. Концертът се организира от група “Грях” със съдействието на нашия приятел Кирил Ненов (“Саракт”), който всъщност ни покани.


“Всеки концерт, всяка репетиция е успех!"
     - Впечатленията ви от концерта “Tribute To Chuck Schuldiner”? Покойният вокал на “Death” ли е за вас най-емблематичната личност на съвременната дет музика?

     - Беше невероятно. В клуба имаше над 250 фена. Всяка една от групите изпълни по едно или две парчета на “Death”. Ние изсвирихме “Pull The Plug” и продължаваме да я свирим по концерти. Chuck Schuldiner наистина е емблематична фигура... Умира на 34-одишна възраст от тумор в мозъка. Когато откриват заболяването се оказва, че медицинската му осигуровка е недостатъчна, за да покрие лечението. Неговото семейство изпада в дългове, за да му помогне, но уви... Death Metal сцената вече не е същата!

     - Има ли нещо, което все още да не е казано или направено в дет метъла?

     - Не знам. Ако знаех, щях да се прехранвам с игра на тото, примерно. Death Metal се свири на всички континенти, пее се на много езици... Това е музиката, която е повлияна от реалния живот. Лично аз това, което виждам, чувам и усещам, пресъздавам в текстовете си.

     - Как се виждате след 5 години?

     - Да се надявам, на сцената. Да сме записали два албума, да свирим не само в България. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Моите мечти са големи. Да се надявам и на другите музиканти от групата да са им големи мечтите.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Златарски
15 Jul, 2010 | 13:52

Само метал


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.